Sidor

söndag 12 februari 2012

Mer snö!

Igår kväll började det att snöa lite igen och idag ligger det ca 5 cm extra på marken. Vi har ju inte fått så mycket snö här, hade väl ca 5 cm innan, så för min del gjorde det inget att det fyllde på lite. Det blir ju mysigare att rida i, jobbigare för hästarna. Men nackdelen är ju att man får ut och skotta. Eller så himla stor nackdel är det väl egentligen inte. Jag tycker det är skönt med lite kroppsarbete. Jag har så lite sånt i min vardag, så jag tycker faktiskt om att arbeta kroppsligt ibland.

Så när jag kom ut i morse skottade jag gångarna och vid garaget innan jag släppte ut hästarna och mockade. Och på vägen in mot huset skottade jag en gång över gårdsplan så att man slipper pulsa i snön. Det är inte så kallt ute nu, så jag insåg att jag hade lite för mycket kläder på mig när svetten rann ordentligt när jag kom in.

Efter en underbar frukost blir det till att ge sig ut igen i dimman som har lagt sig som ett tungt täcke över Rolfstorp. Det häftiga med dimman är att det blir så himla tyst ute. Det är många år sedan jag upplevde sådan tystnad. Tystnad existerar inte i Himle eftersom motorvägen ligger nära och den är aldrig tyst. Det är så skönt och rogivande med tystnad. Enda problemet är att allt man säger hörs flera mil... Lite jobbigt när hundarna sticker, man ropar på dem och det hörs typ till Åkulla:)

1 kommentar:

  1. Sv: Tack snäll <3 Har varit en jobbig period nu men jag vet att hon inte har ont längre iaf, fast det tar inte bort det enorma tomrummet hon lämnade efter sig. :(

    Det hade varit så skönt om hon mognade till lite så vi kunde komma ut i skogen som normala ekipage. Hopp och skutt kan jag tåla men denna istadighet och okontrollerade kastningar är jag inget fan av. :/

    SvaraRadera