Sidor

fredag 24 februari 2012

Kan någon förklara???

Jag testade ju core för några veckor sedan och råkade då ut för en övning som jag inte kan utföra. Jag förstår inte riktigt hur man ska kunna utföra den överhuvudtaget. Den känns så väldigt bakvänd för min del.
http://www.runnersworld.se/artiklar/ovningar-for-balstyrka.htm
Någon som kan förklara hur fasen man lyfter på fötterna när man ligger på mage???

6 kommentarer:

  1. Inte mycket att förklara... du ligger på mage och lyfter fötterna och armarna. I det här fallet ska tydligen armarna vara frammåt och övningen är förenklad genom att du bara lyfter ett ben i taget (kör båda benen för att få lite mer jobb). Hur lätt som helst! Om du inte kan utföra denna och andra övningar (som sidplankan) så är det bara en ren träningsfråga ;). Det är ju en bra motivation kanske, att du behöver jobba mer med dessa muskler? Detta kan man göra med lätthet när man är lite mer tränad :). Keep up the good work! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fast det är ju svårt att träna på något som man inte kan utföra... Sidoplankan kan jag ju göra, även om inte mer än några sekunder. Denna övning är omöjlig att utföra för mig.
      Vilka muskler är det som behöver tränas för att klara denna övningen? Finns det inte någon annan övning man kan göra för att stärka sig där?

      Radera
  2. Börja med små steg, t ex ligg på mage med ben och armar i golvet. Lyft sedan bara ett ben i taget, och sedan bara en arm i taget. Känn efter vad det är som jobbar när du gör det. Vartefter du blir starkare och får kläm på det hela så pusha dig mer. Man kan efterlikna en del av denna övning med hjälp av gummiband (eller gym om du har tillgång till det), t ex denna övning: rumpdrag ;)

    http://bodycomf.blogg.se/2012/january/dagens-ovning-rumpdrag-i-kabel.html

    Bålstyrka är viktigt för bland annat rygg, hållning mm så att göra core-övningar är en essentiell del i all seriös träning. Det hjälper dessutom enormt både i vardagen och i annan träning (som löpning mm) att vara stark i bålen. Tycker man det är trist med core-övningar (som jag) så kan man lägga in lite basala plankor för rygg/mage här och där under dagen när tillfälle ges. Tycker det är enklare och blir mer gjort än om man ska köra rena pass med bara bålstyrka.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipsen! Jag ska verkligen försöka få till den där jäkla övningen:).

      Radera
  3. Ytterligare tips :) Gör dessa plankor varje dag (se nedan). Behöver inte vara några mördande pass utan bara att du gör dem varje dag. Att öva upp bålstyrka kan ta tid så stressa inte efter resultat utan gör det bara till en daglig rutin.

    http://www.topphalsa.se/InternalFiles/Traningskvartar/ben31.jpg
    http://sparkibaken.se/files/2010/06/hunden2.jpg
    http://3.bp.blogspot.com/-tmAOiu4D-KM/TpSE4F69FFI/AAAAAAAAGVw/fXIRyWE9dHw/s1600/untitled.png
    http://www.proveno.se/ovnbank/images/sidoplankan.jpg

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att göra dessa övningar varje dag är nog ingen dum idé. Då borde jag ju få lite resultat efter ett tag. Och så slipper jag verka så klen på military fitness-passen:)

      Radera