Sidor

lördag 4 februari 2012

Man vet att det är vinter...

...när snoret fryser i näsan:).

Idag vaknade vi upp till 20 minusgrader och strålande solsken. Idag är Magnus födelsedag, så jag smög mig upp och skulle fixa ett kort och lite paj och glass till honom i sängen. Jag hade även förberett datorn med "en enkel tulipan" så att han slapp lyssna på min falsksång.

Jag öppnade försiktigt sovrumsdörren och där stod han nästan fullt påklädd! GRR! "Gå och lägg dig igen" sa jag bestämt och det gjorde han så att jag kunde komma in med min lilla överraskning. Han gnällde lite för att han fick blåbärspaj "det är ju inte nyttigt", men var nog ändå glad för uppvaktningen. Han tyckte dock att det tog för lång tid och trodde att jag var ute och bar in ved istället för att förbereda hans uppvaktning. Karlar!

Jag fortsatte ut och lät hundarna kissa och bajsa. De var väldigt snabba idag, alla utom Selma som glatt rullade sig i snön och inte alls tyckte att det var särskilt kallt.

Soluppgång över Hinnagården

Gnistrande vinter!

Selma som är så himla fotogenique!

Finaste Selma-vovven

 Selma ville fortsätta vara ute så hon följde med mig in i stallet. För första gången sedan hon blev trampad av Bosse surhäst och fick ström i svansen gick hon på eget bevåg in i stallet och skällde lite på hästarna. När jag sedan släppte ut dem jagade hon Bosse i hasorna. Hon var bara någon meter bakom honom, skällandes. Så hästarna sprang snabbt ut i hagen.

Medan jag mockade vågade hon sig riktigt nära hästarna, lite försiktigt och skällandes.

Selma har vågat sig över gärdesgården mot hagen och hästarna. Modig hund!
Två hungriga hästar

Istappar från taket
Jag har varit ganska nöjd med att Selma inte är så intresserad av hästarna. Jag tycker det är jobbigt att ha en hund som springer runt benen på dem med risk för att de sparkar den. Däremot så har inte Magnus varit så nöjd eftersom hon ska ställa älg och då måste våga komma nära stora djur. Hon har ju även reagerat med rädsla på kor. Jag har hela tiden hävdat att hon kommer att bli modigare när hon blir äldre och att jaktinstinkten kommer att ta över rädslan, vilket inte Magnus riktigt har trott på. Men nu verkar det ändå som att hon har kommit över den värsta rädslan och iaf vågar utforska hästarna lite mer. Tidigare gick hon inte ens på baksidan av stallet om hästarna var ute och hon vägrade gå in i stallet om de var inne.
Modig vovve!
Resten av dagen kommer att ägnas åt att bära in ved, det går åt mycket ved nu när det är kallt. Skönt nog hade vi 20 grader inomhus iaf. Härligt med 40 graders skillnad mellan inomhus och utomhus! Det kommer även att bli en del städning eftersom vi ska ha kalas för Magnus ikväll.

Imorgon hoppas jag att jag får användning för mina nya skridskor som jag köpte på Gekås för 289 kr!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar