Sidor

lördag 11 februari 2012

Ridning!

Efter att ha kört in 6 kärror ved och ätit lunch gav jag mig ut för att rida. Första "projektet" bestod av att få tag i de knasiga hästarna som sprang runt i hagen och trumpetade. Bosse Bus lyckades faktiskt bralla så att han gick omkull i hagen! Efter det stannade han upp och då fick jag tag i honom.

Pelle var först ut idag. Han har ju inte varit ute på mycket länge och inte i snön förrän idag. Han var full av förväntan.

Vi började med att i lugn takt gå runt paddocken i båda varven innan jag satt upp. Pelle var ganska lugn. Han fick jobba lite på volter och skänkelvikningar, stel som en pinne var han, men vad kan man begära efter ca ett år uppehåll? Han skötte sig iaf bra och efter en stund gav vi oss ut på åkern. Även det gick bra. Han försökte dra iväg vid något tillfälle, men jag redde ut det.

Utsikt från Pelles rygg

Efter Pelle var det Bosse Bulas tur. Även han var förväntansfull och på glatt humör.

Trots att även han har stått still i över ett år tycker jag att han är ganska fint musklad baktill. Jag tog därför en bild på detta...

Jag antar att Pelle och han springer runt rätt ordentligt i den kuperade hagen om dagarna. Även Bosse fick komma ut till paddocken. Idag var han verkligen på hugget och det var full fart framåt. Skänkelvikningarna gick riktigt bra idag. När vi kom förbi grinden i högervarvet ville han dra ut mot utgången och gick emot vänsterskänkeln, men efter lite övertalning fick jag honom till att gå framåt. Det är väl sådant som kommer att gå över med mer träning.

Efter lite trav i paddocken skrittade vi av på åkern. Eller ja, skritta av var som vanligt inte att tala om, full fart.
Utsikt över Himledalen
Efter ridturerna tog jag in alla grejer som inte riktigt mår bra av att vara i stallet nu. Det var bl.a. alla lädergrejer som verkligen behöver putsas, de är stenhårda nu. Även alla läderputsgrejer tog jag in så att det går att använda. Jag börjar bli sugen på att ta tag i den där sadelkammaren nu, det är ju lite strängt att släpa alla grejer ut och in hela tiden. Det kommer dock att bli en sadelkammare med lås på dörren och med lås på sadlarna!
Visst är jag fin med mössan under hjälmen:)

Bosse har fått ännu en bula på nosryggen. Snyggt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar