Sidor

måndag 13 februari 2012

Miljöträning

Idag tog jag fram en liten presenning, band fast en plastpåse i en dressyrpisk, stoppade fickan full med godis och tog med mig Pelle ut till paddocken.


Presenningen lade jag på marken för att försöka få honom att gå över den. Påspisken använde jag till att prassla och skrämmas lite med. Jag hade även med mig en vanlig pisk som jag började med att stryka över hela Pelle med. Han tyckte det var lite konstigt, men när han förstod att han fick godis hamnade allt fokus på mig och min godisficka.

Jag gjorde även lite övningar där han fick backa på kommando, vilket jag tycker kan vara användbart även när man rider. Efter ett tag tog jag fram påspisken och började prassla med den. Den var inte populär och det tog ett bra tag innan Pelle accepterade att jag petade på honom med den. Men efter ett tag gick han faktiskt med på att ha den på ryggen.

Att få honom att gå över presenningen var inte lika lätt. Han nöjde sig med att sätta två hovar på, det var vad han tyckte att han klarade av. Överlag skötte sig Pelle över förväntan, han brukar inte vara så lätt att få kontakt med, men idag var han helt fokuserad på mig och vad jag gjorde och jag var nöjd med hur han reagerade på övningarna.

Jag hann även med Bosse Bus. Även han kan backa på kommando och han är väldigt lätt att fånga uppmärksamheten på. Han hade inga problem med att gå över presenningen, däremot gillade han inte den prasslande påsen något vidare. Men det blev bättre och till sist accepterade han den. Presenningen kunde jag slänga upp på ryggen på honom utan att han reagerade med något annat än ilska. Ungefär som när man ska slänga på honom täcket och han vill äta upp en.



Det kändes som att det var bra övningar och det var roligt så jag ska försöka fortsätta med dessa övningar. Pelle har sällan varit så lugn och avslappnad som han var idag. så det känns som att det var bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar