Sidor

söndag 26 februari 2012

Älg-möte!

Idag fick Pelle komma ut på promenad. Han var väldigt pigg till en början och tyckte att vi skulle trava med en gång. Det tyckte inte jag:). När vi väl kom till en väg med lite mjukare underlag så var han inte lika pigg längre, men han travade på fint ändå.

Lite stel var han allt, men det är ju inte så konstigt med tanke på att han stått still nästan ett helt år. När vi hade travat lite fick Pelle plötsligt syn på en älg som stod på Norlings ö och spanade. Jag blev lite skraj med tanke på hur Pelle brukar reagera på älgar förväntade jag mig en resa i fullt sken. Men konstigt nog gick han bara lugnt vidare. Älgen var väl kanske 100 meter ifrån oss och den stod ju still.

Normalt sett så känner Pelle av älgar på flera mils avstånd. Trots att vi hade vinden mot oss hela vägen fram till älgen reagerade han inte. Så det gick ju jättebra. Ända tills vi nästan var hemma, då såg han något troll på kullen och hoppade rakt ut på åkern i full galopp. Jag vet inte riktigt hur jag satt kvar, men jag kom inte ens ur balans. Konstigt med tanke på den låga ridmängden. Jag ställde mig upp i stigbyglarna, lät honom galoppera lite tills han lugnade sig och vi kunde skritta vidare de 200 meterna hem.

Så han skötte sig mycket bra idag, knas-hästen. Jag hoppas kunna komma igång lite mer med ridningen nu när det börjar bli ljust på kvällarna. Ska bli riktigt kul!
Gammal älg-bild

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar