Sidor

tisdag 6 november 2012

Två år sedan sist...

Idag har jag gjort något som jag inte gjort på ganska exakt två år, nämligen ridit i ridhus. Det var Bosse som fick "äran" idag. När vi kom till ridhuset var där redan ett ekipage som hoppade lite, men det var ju bra miljöträning och han tyckte det var lite spännande med den nya miljön och att det hände lite grejer runt omkring. Dock brydde han sig inte nämnvärt när den andra hästen hoppade runt omkring honom, så det var ju skönt.

Däremot var han väldigt pigg och framåt och låg på väldigt mycket, vilket ledde till att han blev trött snabbt. Och när han blev trött ville han inte riktigt gå fram och framför allt inte hålla sig på volten i höger varv utan bröt ut litegrann. Men när jag red ordentligt hela vägen genom volten och fokuserade på vägen så gick det bättre.

Det blev lite för mycket slita och dra idag för att jag skulle känna mig riktigt nöjd, men det funkade på det stora hela ändå helt OK. Känns som om vi kan komma igång på allvar nu och det är riktigt kul. Dock är ju den här första tiden med mycket grundträning ganska tråkig, men om vi kämpar på så kanske vi snart kan göra lite roliga saker som att hoppa och träna på galoppombyten och annat skoj.

Imorgon blir det Pelle som får entra ridhuset, ska bli spännande att se hur han tacklar det. Antingen blir det väldigt läskigt med massor av troll överallt eller så blir det en lugn trevlig tur. Den som lever får se!

1 kommentar:

  1. Oh vad trevligt det lät har alltid velat rida men tyckt synd om hästen som inte ens skulle orka mig men snart så kanske?
    SV: Tack så hemskt mycket för dina fina kommentar underbara du! Massa kramar!! <3

    SvaraRadera