Sidor

lördag 10 november 2012

Pelle motionerad!

Idag har det inte regnat så mycket, ovanligt nog. Det kom en skur när jag åt frukost och jag blev lite trött, men sedan har det varit lugnt.

Jag tog in hästarna och började förbereda Pelle för en uteritt. Jag tycker att det känns viktigt att utnyttja dagsljuset på helgerna så mycket som möjligt till att rida ut och bygga kondition och muskler på hästarna, medan jag på veckorna kan trimma i ridhuset.

Först gick allt bra. Sedan fick han syn på tre mycket farliga ponnyer som kom och var nyfikna på oss i en hage som vi gick förbi. Dock fick jag honom till att tänka framåt och vi kom lugnt förbi, även om öronen gick som propellrar fram och tillbaka. Vi följde banvallen ut mot Tvååkersvägen och kunde både trava och galoppera. Där fanns en hel del vattenpölar som vi kunde skutta över också.

Efter banvallen tog vi asfaltsvägen hem så det blev mest skritt, dock fick han trava upp för den första delen av mördarbacken hem, vilket han gjorde bra, men det märktes att det sög bra. Jag vet ju själv hur det är att springa upp där, så jag förstår honom.

När vi kom hem var han lugn som en filbunke och såg väldigt nöjd ut med sig själv där han stod på gången. Det känns faktiskt lite som att han litar mer på mig nu när jag ber honom att gå framåt. Dessutom rider jag på och driver honom framåt innan han hinner fundera över farligheterna. Jag försöker hela tiden undvika att hamna i "stopplägen" där han inte går framåt utan får panik istället. Att konditionen är dålig är såklart också en bidragande orsak till att han är lugnare nu., han orkar inte krångla lika mycket längre.

Det är bara till att hoppas mer ridning inte bara leder till bättre kondition utan också till en häst som är trygg med sin ryttare och lugn i sig själv.

Idag var jag iaf mycket nöjd med honom. Inga stora saker förutom ponnysarna, så det gick bra. Mysigt att komma ut lite också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar