Sidor

onsdag 28 november 2012

Mycket utbildning nu!

Ikväll har vi gjort andra och sista teoretiska provet i motorsågskursen och nu återstår bara ett tillfälle med genomgång av såg och filning av kedja samt tre praktiska tillfällen ute i skogen, sen är det klart! Det är faktiskt en mycket lärorik och kul kurs och såhär i efterhand inser jag att det kanske inte var så smart att börja motorsågskarriären med att rensa efter stormen Gudruns framfart som jag gjorde. Det finns inte mycket som är så riskfyllt som att rensa upp efter en storm där träden ligger kors och tvärs överallt.

Men å andra sidan fanns det bara ett fokus - att få ut virket så fort som möjligt ur skogen för att förhindra skadedjursangrepp. Några skördare och andra maskiner fanns inte att tillgå, då behovet var enormt så enda alternativet var ju att göra jobbet själv. Lägligt nog pluggade jag då så jag hjälpte pappa med skogsarbetet så fort tillfälle gavs och även Älsklingen hjälpte till när han hade tid.



Utöver motorsågskursen har jag nu två kursveckor framför mig på jobbet där jag ska lära mig allt om hur en tryckvattenreaktor (den typ av reaktor som Ringhals 2, 3 och 4 är) fungerar. Även där teori blandat med praktik, ett bra upplägg. Skönt att slippa kontorsstolen ett tag. Efter den kursen är det bara fyra dagar kvar innan vi går på julledighet, vilket ska bli ganska skönt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar