Sidor

fredag 2 november 2012

Bra pass med Herr Bus!

Jag passade på att ta in hästarna och hinna rida innan veterinären kom. När jag tog in dem ösregnade det och de var lite blöta. Medan jag gjorde i ordning Bosse kom det lite skurar till och från. Men det struntade jag i och när jag väl kom ut så höll det upp. Ja, till och med solen kom fram en kort stund!

Planen för dagens pass var travbommar, tre stycken och ett kryss med travbom framför och galoppbom bakom. Jag värmde upp med volter och övergångar skritt-halt-skritt. Han kändes jättefin idag. En hare sprang upp framför näsan på honom, for vidare upp över gärdsgården och upp i kullen, men det bekom honom inte det minsta. Han tittade på den nyfiket och ryckte inte ens till när den for upp. Så himla cool häst! Jag blir så full i skratt när han är sådär cool, jag vet ju att Pelle hade vänt och galopperat hem till stallet, men inte Bosse Bus, han är så modig!

Jag skrittade över travbommarna och försökte få in två steg mellan varje, Bosse ville ta ett, men det gick bra när han förstod vad jag menade. I traven gjorde jag skänkelvikning in mot bommarna, travade fint över och skänkelvikning ut på spåret igen. Gick jättebra åt båda hållen! Han har ju haft lite problem med att ta vänster skänkel, men inget av det märktes idag.

Sedan galopperade vi lite grann och han var jättefin i galoppen. Välbalanserad, inget dykande vid avsaktningarna och han tog galoppfattningarna direkt i båda varven. Han har blivit mycket mer balanserad överhuvudtaget. Han har väl växt i sin kropp och fått en bättre kroppsuppfattning med åren och det känns riktigt bra! Inte så mycket snubbel och stöd i bettet längre.

Efter galoppen travhoppade vi krysset, först utan bom bakom. Detta gick superbra och jag lade dit bommen, lite osäker på avståndet (det blev ca 3 m), men även detta gick jättebra! Han förstod direkt vad som gällde och hoppade fint över kryss och bom! Riktigt bra pass även idag!

Framöver är planen att rida ut så mycket som möjligt för att få igång kondition och styrka, blandat med ridning på bana för att fortsätta utbilda honom mot att kunna komma ut på tävlingsbanorna igen. Dock blir det bara programridningar och pay and jumps, då jag inte tycker det är värt att betala nära 1000 spänn i licensavgifter för att tävla om en rosett och en ryktborste eller annan skit man "vinner" på lokal nivå.

När jag var klar med Bosse kom veterinären, så det var ju bra timing! Båda hästarna fick stelkramps- och A2-vaccination så nu kommer jag att följa upp tempen på dem imorgon (jag tempade båda idag för att se normaltempen på dem) för att se om de har blivit påverkade. I så fall blir det ingen ridning i helgen, utan jag hoppas istället komma igång till veckan som kommer.

Jag fick även skrivet ut recept på avmaskningsmedel mot styngflugelarver, då hästarna haft rätt mycket flugägg även i sommar, så det ska jag åka och fixa ut på apoteket också. Nu ska jag äta lunch, sedan mocka boxarna igen och putsa Bosses grejer.

Finaste Bosse!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar