Sidor

söndag 11 november 2012

Långpass!

Idag var det kalas-dax igen. Den här gången var det Älsklingens far som bjöd på Fars dags-middag. Så jag tog tillfället i akt och sprang dit eftersom det ändå var dags för långpass. Efter att ha ridit tre gånger denna helg var benen något sega och jag hade motvind hela vägen, men jag kämpade på och tog mig fram.

Emellanåt kände jag att jag hittade det där "springa-hur-långt-som-helst-tempot" och andningen kändes ganska lugn. Men det var asfalt från 3 km och framåt och det kändes i fötter och ben att det var lite hårt. Men å andra sidan är det väl dags att nöta lite asfalt med jämna mellanrum då det stora målet, Göteborgsvarvet, går på asfalt.

Det största problemet jag har nu när jag springer är egentligen smärtan vid skulderbladet. Ett ställe som jag får ont i när jag sitter vid datorn på jobbet. Där stelnar jag till efter ca 7 km och sedan blir det nästan lite krampaktigt i det området. Annars är det väldigt skönt att kunna springa utan att ha ont i några ben eller fötter eller liknande.

Dagens runda utfördes i solnedgången. Det klarnade faktiskt upp när jag kom ut och jag fick se en riktigt fin solnedgång. Det var inte så farligt mörkt ändå och jag behövde aldrig tända pannlampan trots att klockan nästan var halv sex när jag var framme.

Det blev en ganska bra runda. Nu kommer jag att försöka köra lite på crosstrainern i veckan för att få lite variation, vila benen och undvika framtida skador.

Sträckan var 14,29 km och det tog 1:33:35 och jag höll ett medeltempo på 6:30. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar