Sidor

tisdag 27 november 2012

Snel hest!

Idag fick Bosse följa med till ridhuset. Redan när jag ställde honom på gången märkte jag att han var annorlunda.

  • Han bet mig inte en enda gång
  • Öronen var framåtvända hela tiden
  • Han stod still medan jag gjorde i ordning manen
  • Han blev inte ens sur när jag borstade honom
  • Han skrapade inte med hoven i golvet en enda gång
Han var helt enkelt en mycket trevlig häst idag! Jag fixade till manen som återigen hade växt sig lång och tjocknat till, så jag tunnade ut den och klippte av den. Under tiden jag gjorde det stod han stilla som ett ljus och var jätteduktig!

Inte ens när jag sadlade honom blev han sur, vilket nog aldrig har hänt tidigare... När vi promenerade mot ridhuset skötte han sig galant. Vi var ensamma idag och jag släpade fram lite travbommar och ett krysshinder med travbom framför.

Väl inne i ridhuset fick han upp ångan och var jättepigg! Full fart framåt. Då var det bra med travbommar som bromsade upp honom. När han rusade på som värst i traven satt jag mig ner, vilket först tog bort framåtbjudningen helt, men sedan började han faktiskt jobba riktigt fint!

Galoppfattningarna blev lite fel till en början. Det var ett tag sedan han hade problem med det, men det löste sig efter ett tag. Även i galoppen var det bra fart. Men där krullar han ihop sig och går på bogarna isället.

Travbommarna och lilla krysset gick väldigt bra. Han har blivit väldigt hinderklok och väntar in hindret och bommarna, så det går verkligen framåt! Jag var mycket nöjd med honom idag. Dock behöver jag verkligen ta fram klippmaskinen till helgen och fixa hans långa björnpäls! Idag blev han verkligen svettig och det ganska fort!

När vi var klara satt jag upp och red hem i mörkret, vilket också gick mycket bra! Han är så modig och lugn, min fine Bosse Bus!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar