Sidor

lördag 10 november 2012

Minnen väcks till liv!

Såg den här filmen från Ranchens ridläger i Mölndal.


Jag och min systerdotter (som är lika gammal som jag) var där 1988 (tror jag att det var) vi hade iaf precis gått ut 3:an och var inte rädda för någonting. Jag ljög och sa att jag hade ridit betydligt längre än jag hade gjort för att slippa hamna i nybörjargruppen.

Jag hade en ponny som hette Pelle (komiskt nog), systerdottern en liten skimmel som hette Janis Joplin. JJ var nog mer vild än tam och allt gick i 150 knyck. Vi red lektioner, hoppade hinder högre än jag någonsin sett. När vi skulle hoppa ett hinder som var högre än min ponny tvekade jag, ponnyn stannade och jag åkte in i hindret och klämde vaden mellan alla bommar. Där och då fick jag min hopprädsla...

Jag har även ett minne av att vi en dag hade lekar i ridhuset där vi skulle sparka fiskbulle-burkar och senare fick vi fiskbullar till lunch. Den dagen gick jag hungrig... I cafeterian hade de ett nintendo och där spelade vi SuperMario (första spelet som kom), vilket jag tyckte var skitkul!

En dag red vi ut. Om jag inte minns fel så skenade JJ med min systerdotter och jag kommer ihåg att jag låg bakom en stor häst som sprutade grus i ansiktet på mig när vi galopperade. Vi åkte även till Liseberg en kväll och en annan kväll var jag med och red några hästar barbacka till en hage.

Lite tokigt var det allt, och egentligen var vi nog inte mogna för detta läger, men så jäkla kul vi hade! Önskar nästan att jag var yngre så att jag kunde åka på ridläger igen!

P.S. När vi var där drevs gården av Liz Herrey, syster till bröderna Herrey, vilket såklart var häftigt på 80-talet:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar