Sidor

måndag 29 oktober 2012

Pissväder!

Lika snabbt som den härliga, frostiga vintern kom, lika snabbt försvann den och idag var ordningen återställd med blåst och regn på tvären! Så himla trist!

Dåligt väder i kombination med brist på bete gjorde att jag idag tog in hästarna för natten. Det var tre nöjda hästar som fick torka upp och slippa regnet och blåsten. Jag fick skruvat upp saltstenshållare till alla och placerade även saltstenarna där. Sedan skruvade jag upp krubban till ponnyn i lite mer "ponnyhöjd" så att även hon kan få lite betfor och morötter att smaska på.

Jag satte igång vattnet för att fylla på hinken i hagen, men när jag kom dit kom det inget vatten ur slangen. Jag misstänkte ispropp och tänkte att jag får köra dit vatten med mjölkkannor, men det visade sig att det funkade bättre när jag satte på kranen... Så nu är där påfyllt och klart.

Lite mysigt är det allt att ha hästarna inne på nätterna. Det blir lite mer umgänge med dem då och det är ju alltid kul. Kanske kan det bli lite mer ridning framöver då jag inte har några projekt nära förestående och då är det ju mest praktiskt att ha dem inomhus på nätterna. Vi får se vädret an huruvida de får stanna inne om nätterna eller om de kan gå ute några nätter till innan det blir vinter. Just nu ser väderprognoserna väldigt blöta ut, men de har ju haft fel förr!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar