Sidor

söndag 28 oktober 2012

Lugn dag? NOT!

Jag skulle ju ta det lugnt idag och det gjorde jag också till en början. Jag fixade några fakturor på datorn innan jag gick ut för att förbereda hö-hämtningen.

Det blev lite mer förberedelser än jag tänkt, då jag beslutade mig för att rensa upp bortersta hörnet bredvid sadelkammaren som blivit ett sådant där skräphörn där allt som man inte orkar slänga hamnat.

Tanken har ju hela tiden varit att förvara foder där så det var väl på tiden att det blev röjt där. Jag lade sedan in pallar för att inte behöva lägga höet direkt på golvet.

Älsklingen fick äntligen fixat i alla rutor i stallfönstren, så nu är de faktiskt klara. Skönt! Han följde även med mig och hämtade hö, vilket var bra så jag fick lasthjälp. Dock var "höbonden" snäll och hjälpte till med lastningen så det gick jättesmidigt.

Väl hemma igen fick jag bära in allt hö själv, medan Älsklingen bytte olja på traktorn. Och när det var klart fyllde jag släpet med all bröte (kartonger, emallage och annat) som låg i stallet så att jag kan köra det till tippen.

Efter det gjorde jag klart nästan allt i sadelkammaren. Garderoberna blev klara och jag fick upp en radda krokar på den långa väggan. Nu ska bara hjälmhängarna upp, sedan är sadelkammaren faktiskt klar!

Jag sopade även hela stallet, tömde det på färgpryttlar som inte kan stå i minusgrader i vinter. Jag hittade även den försvunna musfällan bakom en av ryktlådorna tillsammans med resterna av en mus.

Så det blev inte riktigt så lugn dag som jag hade tänkt mig, jag har hållit på tills nu utan uppehåll. Men nu börjar jag ändå känna mig klar med saker och ting och det är förbaskat skönt!

Nu ser jag fram emot en kort arbetsvecka på jobbet då vi har arbetstidsförkortning på fredag och jag även har tagit ledigt på torsdag. Då ska plantona ner! GOD NATT!



















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar