Sidor

lördag 30 november 2019

Vinterridning

Efter promenaden gick jag ut och tog in hästarna. Jag började med Pelle och jag fick skruva i broddar för att han inte skulle halka på de hala vägarna. Det är ju så drygt att behöva brodda. Speciellt när skorna är sex veckor gamla och inte har haft några broddar i broddhålen.

Första framhoven var lite knixig att få i gängtappen rätt, men det gick bättre med de andra hovarna. Pelle är ju en sådan gentleman och lyfter sina hovar själv. Men det är ändå rätt strängt att stå upp och ner och gänga och skruva och ha sig.

Första hoven broddad och fin
När vi kom ut sken solen och det började nästan töa ute. Jag började med att rida över stubbåkern, vilket jag inte skulle ha gjort eftersom Pelle fick snöstyltor direkt.

Fint, men skapade styltor
Vi traskade sedan förbi Kullagården och där byggdes styltorna på ytterligare. Men Pelle trampade bort dem medan vi skrittade på asfalstvägen ner mot gärdsvägarna. På gärdsvägarna var det inte lika mycket snö, så vi kunde trava där lugnt och fint. Sedan kom vi ut på Linnarpsvägen och fortsatte hemåt.

Ut på asfalten
Pelle var pigg och fin idag, lite på hugget och kikade på lite saker, men han tänkte framåt hela vägen.

Sedan var det dags för Bosse och egentligen hade jag tänkt att han skulle få gå en längre runda. Men klockan var redan halv tre och solen på väg ned när vi kom iväg. Så det fick bli lite kortare än tänkt. Men det blev ändå en mysig runda. På något ställe var det lite mjukare och han kunde trava på lite mer. Så härligt!

Han var lite seg i början, men sedan kom han igång och på slutet hade han lite bråttom. En timme var vi ute.

På tur

Vackra vyer!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar