Sidor

lördag 9 november 2019

Pelle skogshäst

Lördag och dags att motionera hästarna. Jag började faktiskt med att tvätta Pelles ben då de såg så himla solkiga ut. Först tvättade jag med vanligt shampo och sedan fick de vita benen lite skimmelshampo. Han blev riktigt vit och fin om benen! De riktigt glänste!

Rena ben!
Jag tänkta utmana Pelle idag igen och red förbi Obbhult. Först ville han inte, men jag fick övertalat honom och denna gång såg han inga troll i backen som han gjorde sist, utan jag kunde sitta kvar på honom. Han spände till några gånger, men var inte svår att övertala till att gå framåt.

Vi fortsatte skritta asfaltsvägen ända upp och förbi Axelid. Där han han aldrig gått tidigare, vi gick ju genom skogen senast vi tog den rundan. Men jag tänkte att det kunde bli lite för mycket för honom att ta skogsvägen. Och så är det ju lite lurigt på den stigen där han höll på att gå omkull senast.

Trygg och fin
Vi svängde sedan in mot Obbhultskogen och där var han lite småspänd, men han gick framåt och efter ett tag slappnade av. Så härligt!

Denna häst som under alla år har avskytt att gå i skogen och har sett troll överallt kan nu alltså gå lugnt och avslappnat i en skog. Dessutom i en skog där jag vet finns vildsvin. Och älg. Nu har vi ju inte stött på några sådana djur under våra turer och det är nog bra. Skulle vi göra det så kanske han blir lika rädd igen.

Lugn och avslappnad mitt i skogen
Han var dessutom väldigt fräsch och pigg idag utan att bli stissig. Han var helt enkelt perfekt! Jag njöt verkligen av att kunna rida lugnt och fint genom skogen utan att behöva sitta på en spänd häst. Så himla kul!

Lika cool här!
Förra gången jag red denna runda fick jag gå det mesta och sedan när jag väl kom upp på honom fick han jäkligt bråttom hem, men nu var han hellugn. När vi vände upp mot Linnarpskogen på väg hem ville han inte gå ditåt och bara stannade, men jag fick fart på honom och sedan galopperade vi upp på berget och travade en hel del. Han tyckte det var hur mysigt som helst!

Pelle är så underbar just nu och jag är så glad över hur rolig han är att rida! Det gäller att ta tillvara varje sekund! Just nu verkar det dock som om han kommer att hålla sig fräsch många år till, men det kan gå snabbt med en gammal häst! Just nu märks inte åldern av direkt någonstans!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar