Sidor

lördag 23 november 2019

Två skogshästar

Idag vaknade jag upp till ännu en genomgrå dag. Men i alla fall inget regn, det är ju positivt!

Jag fixade stallet och sedan planterade jag lite ljung och andra vinterväxter i utekrukorna innan jag gick in och åt frukost och kollade lite Youtube.

Jag gick ut igen, körde in lite ved och busade med Selma. Hon älskar att vara med och springa runt när jag grejar. Jag fick också ut utebelysningen som jag hängde på räckena på altanerna. Så nu kan vi lysa upp världen ännu mer! Det gav lite känsla av att vi är på väg mot jul i alla fall.

Jag gick in och bytte kläder och gick ut för att hämta hästarna. Till min stora förvåning stod de faktiskt i vinterhagen och väntade på mig så jag behövde inte gå och hämta dem någonstans. Skönt!

Jag började med Pelle som var så smutsig! Han hade rullat sig ordentligt på båda sidorna och såg ut som en lerhög. Men jag fick rent honom någorlunda i alla fall.

Jag testade att rida i hans gamla sadel idag. Jag provade den i somras men då tyckte jag att den var lite för trång för honom så jag har använt Bosses sadel på honom istället. Men idag tyckte jag att den passade helt OK. Så det fick bli den.

Jag gillade faktiskt att rida i den. Jag vill minnas att jag har suttit lite dåligt i den, men jag minns nog fel, för jag kände att jag fick bra sits och balans i den. Pelle verkade nöjd med den också.

Pelle fick sig en utmaning idag igen. Vi red ner för Mute backe och sedan in mot golfbanan och sedan upp mot grushålan.

Han skötte sig otroligt bra, vi red runt grushålan och sedan gav vi oss upp i "farliga" skogen. Skogen där han för 10-11 år sedan vände och slängde in mig i ett träd och sedan drog iväg. Skogen där han blev så rädd och upprörd för två år sedan när jag gick där med honom att han trampade av sig en baksko. Skogen där han aldrig har gått lugnt och fint.

Men någonting har hänt med Pelle. Han har blivit en trygg häst. Och även om han var lite småspänd så tänkte han hela tiden framåt och litade på att jag tog honom igenom det. Det gick hur bra som helst!

Lugn och fint

"Farliga" skogen

Stället där han vände och slängde in mig i ett träd
När vi kom ur den skogen tänkte jag att jag måste testa att ta min egen skog hem. Där har han vägrat att gå in i flera år. Men idag traskade han på bra även där. Så himla kul! Han har verkligen blivit en helt annan häst nu och jag börjar inse att det går att rida honom precis överallt! Det är så härligt!

I vår egen skog
Jag var så nöjd med honom och det blev en väldigt trevlig runda. Bara skritt och trav, men härligt ändå att komma ut!

Sedan var det dags för Bosse. Han fick också gå ner för Mute backe, men fortsatte ner mot gärdsvägarna. Han gick trava lite på asfaltsvägen, lite roadwork. Vi red vidare in på gärdsvägarna där det blev skritt trav och några halter.

När vi skulle passera Lunden pågick där lite arbete med att bredda vägen och vi kom nästan förbi innan han vände, men sedan försökte jag igen och då gick han förbi. Han fick sedan trava upp för backen vid Hulegården och där fick han ta i lite.

Han var väldigt pigg idag och han blev rädd för något och drog iväg några steg i galopp innan jag fick stopp på honom. Vet inte vad det var han blev rädd för men han var helt klart på tårna. Kul med energi!

Min fina Bosse!
Det känns rätt häftigt och kul att jag nu har två hästar som går att rida överallt och att båda två är igång så bra. Även om det tar mycket tid med två hästar så märker jag att min ridning utvecklas mer när jag rider två hästar än när jag rider en. Jag ser verkligen fram emot när Bosse är helt igång igen och vi kan träna för Charlotte. Då blir det träning för mig varje vecka men varannan för hästarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar