Sidor

tisdag 26 november 2019

Sen kväll i ridhuset

Kom hem lite senare än vanligt från jobbet idag. Hästarna kom in vid fem och jag tänkte att det vore lagom att komma ut i stallet och börja göra i ordning Pelle vid kvart i sex. Men klockan hann bli halv sju innan jag var tillbaka.

Pelle och jag gav oss iväg i mörkret och han är så jäkla långsam på vägen till ridhuset så klockan var kvart över sju när vi kunde köra igång själva träningspasset.

Han var rätt fin idag och hittade formen rätt snabbt. Däremot hade jag svårt att få till ställningen och böjningen på volterna. Det gick ok i skritt och hyfsat i trav men i galoppen slutar jag driva med skänklarna och börjar dra i innertygeln. Så irriterande!

Däremot lyckades jag hitta en bättre sits när jag rullade tillbaka axlarna, ett tips som jag fångade från en artikel i Hippson igår. Det gjorde verkligen skillnad och gav mig väldigt bra händer.

Även Bosse fick ett pass i ridhuset och jag gjorde samma jobb med honom som förra veckan. Fokus på kvicka svar både framåt och bakåt. Jag hade ett dressyrspö med mig för att kunna förstärka direkt bakom skänkeln.

Han stod emot vid något tillfälle i början, men jag drev på och tog honom igenom det. Han blev faktiskt riktigt fin! Drt var inte alls samma dragkamp i traven utan han tog mjukt fint stöd. Vi lyckades göra några jättefina övergångar från trav till halt och övergångarna från halt till trav satt också som en smäck. Kul att kunna jobba honom såhär!

Klockan var över tio när jag var tillbaka i stallet så det blev en alldeles för sen kväll för mig! Får ta lite sovmorgon imorgon!


Jag fångade Pelle när han var på väg ut:).

På torsdag ska jag träna för Charlotte igen med Pelle. Jag hoppas kunna hitta rätt med galoppen på volten och förstå varför jag inte lyckas jobba honom rätt där! Ska bli så kul!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar