Sidor

torsdag 28 november 2019

Spinning på morgonen

Idag hade vi avdelningsdag på jobbet. En avdelningsdag som jag har varit med och planerat. Vi skulle börja dagen med zumba och jag var väl inte jätteroad av det, men som tur var visade det sig att det inte gick att vara fler än 15 på zumban så vi fick ordna ett spinningpass också. Valet var inte svårt för mig!

Det blev faktiskt så att alla grabbar utom två körde spinning och vi var bara två tjejer, medan könsfördelningen var två grabbar och resten tjejer på zumban. Inte så förvånande kanske!

Jag har inte kört spinning på väldigt länge och cyklat alldeles för lite det senaste året så det var lite spännande att se hur det skulle kännas.

Men tekniken sitter där, så det var inget problem, däremot är det ju lätt att lägga på för mycket och på slutet märkte jag att pulsen gick upp rätt mycket. Den var över 180, vilket är en puls jag inte har varit i närheten av på väldigt länge. Och när jag laddade upp passet på Garmin såg jag att jag hade varit uppe på 186 slag, vilket är jättehögt! Medelpulsen låg på 156, vilket också var väldigt högt.

Det kan kanske bero på att jag var förkyld förra veckan, jag vet inte. Min vilopuls är i alla fall tillbaka på normala nivåer, så jag tror inte att infektionen är kvar i kroppen längre.

Men det var grymt kul att köra spinning igen och jag fattar inte varför jag inte har bokat in mig på något pass efter jobbet. Men nu jäklar ska jag göra det! Det ger ju så himla mycket energi! Och det är skönt att komma hem och vara färdigtränad.

En annan reflektion jag gjorde var att de andra deltagarna hade stora problem med att hänga med. Jag har ju hört att vi i Sverige har fått sämre kondition generellt sett. Men att man kan vara i så dålig form är för mig obegripligt. Eller snarare, jag förstår inte hur bra kondition jag själv har som kan riva av ett 45 minuter spinningpass utan att jag tycker att jag är särskilt vältränad. Så det var lite egoboost också!

Dagens pass!
Resten av dagen blev väldigt bra. Jag fick energi som höll i sig hela dagen och jag kände mig inte trött någongång! Kanske borde alla dagar startas såhär, eller i alla fall med någon typ av träning. Jag ska försöka göra det under min ledighet i alla fall. köra träning direkt efter stallet på morgonen, innan frukost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar