Sidor

söndag 3 november 2019

Filmat ridpass

Senast jag skulle filma med min Pixio robotkamera fick jag inte klockan att synka med roboten så det blev inget filmat. Jag försökte felsöka utan att lyckas och lade helt enkelt ner grejerna i väskan och hoppades på att det skulle funka nästa gång istället.

Jag laddade alla grejer medans jag städade i fredags och igår gick jag ut i paddocken (som härligt nog var ridbar trots allt regn den senaste tiden) och ställde upp alla beacons och grejer. Till min stora glädje fick jag det att fungera! Så kul att filma Pelle och mig och se skillnad mot i somras när jag senast filmade oss och han var rätt knackig fram.

Det gick ju snabbt att göra i ordning Pelle eftersom han var välborstad efter klippningen. Bara till att kratsa hovarna och slänga på utrustningen, så smidigt!

Vi gick ut i paddocken och satte igång kameran och roboten. Pelle var rätt lugn, lite seg i skritten som vanligt. Men han jobbade ändå på bra efter ett tag tyckte jag. Vi gjorde lite allt möjligt. Travade över bommarna. Travhoppade det lilla krysset. Galopperade över bommarna.

Han blir ju lite upphetsad i galoppen mot bommarna och jag försöker hålla in honom och även driva på framåt för att det ska bli bra. Men ibland funkar det och ibland inte.

Jag har lagt märke till att jag har svårt för att få honom att gå rakt i högervarvet och att han gärna viker in huvudet i galoppen i högervarvet. Så tittade jag på en film där jag rider Bosse och insåg att precis samma sak händer med honom... Kan det vara så att det är jag som gör att det blir så??

Jag fokuserade på att inte rida så mycket med händerna. Jag märkte att jag gärna sitter och drar i innertygeln istället för att styra med inner- och ytterskänkel. Så jag försökte att bara ha ett stadigt stöd i händerna och hålla dem stilla och istället styra med skänklarna. Och voilá! Pelle slutade att vika in huvudet... Plötsligt insåg jag vad "rida med händerna" innebär och hur mycket jag gör det...

Det är ju ändå rätt fantastiskt att komma till sådana här insikter efter alla dessa år på hästryggen! Och där är verkligen Pelle en fantastisk läromästare! Han gör precis som ryttaren säger åt honom. Alltså, när det inte blir som jag har tänkte måste jag försöka hitta felet hos mig själv!

Det är så grymt kul att Pelle har kommit igång igen och att jag kan sitta och rida på det här sättet i paddocken med honom! Jag ser så fram emot att få börja träna med honom igen! Hade varit så kul att kunna börja skutta lite små hinder också framöver!

Filmad!
Jag ska försöka klippa ihop filmen ikväll. Det är så kul att titta på i efterhand och jämföra med tidigare filmer för att se utveckling!

Efter Pelle fick Bosse komma ut på en runda runt Obbhult och Linnarp. Han var väldigt pigg idag, vilket kanske inte var så konstigt då han stått inne nästan ett helt dygn och dessutom var nyklippt.

Dock skulle han såklart tjura när jag bad om trav första gången. Men sedan ville han själv trava mest hela tiden... Han känns fräsch nu och jag hoppas verkligen få honom friskförklarad på torsdag så att vi kan sätta igång på riktigt! Det är i alla fall inget fel på piggheten!

Bosse Piggelin!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar