Sidor

lördag 9 november 2019

Bosse skogshäst

Bosse fick också ta en skogstur idag, men det blev i hemmaskogen. Än får han ju inte ta så långa rundor och vi trappar upp lite långsamt. Men han var också väldigt fin idag. Pigg och framåt. Men ändå lugn i sinnet.

Han är ju så modig överallt och jag behöver aldrig oroa mig för att han ska konstra. Han kan titta på saker men gör aldrig en grej av någonting. Vi tog rundan genom grushålan och sedan upp i Skattagårdsskogen. Åh, vad han ville galoppera, men han får minsann nöja sig med trav ett tag till!

Vi stack sedan upp i egna skogen där han fick gå lite luriga stigar. Och så snubblade han och höll på att gå omkull, men han fann sig precis innan han föll omkull. Ostadiga häst!

Det var i alla fall mysigt att vara ute med honom också. Och han är väldigt fin i traven. Jag upplever inte att han har tappat så mycket kondition trots att han inte har ridits ordentligt på ett halvår. Att skritta gör väldigt gott för hästarna också!

Skogshästen
Jag fick hem ett par nya vinterleggings från Maya Delorez igår. Jag har testat ett antal vinterridbyxor men de flesta är konstiga i formen. De blir liksom stela så fort de blir fodrade. Och så är de ofta helskodda, vilket jag avskyr!

Men de här är lika sköna som sommarbrallorna jag köpte. Passformen är helt otroligt bra! Byxorna sitter som ett andra skinn och är så himla sköna att ha på sig! Jag utrustade sadeln med rumpvärmaren också så att jag höll mig varm. Det var kanske i kallaste laget att inte ha kjolen på, men det var rätt ok ändå. Det var 5 grader och vindstilla ute idag, så rätt kyligt ändå.

Nya brallorna

Rumpvärmare på
Det är så skönt att ha hittat ett par vinterbrallor som inte inkräktar på rörligheten! Jag kommer att bo i dessa hela vintern känner jag! De är väldigt höga i midjan och det var jag lite tveksam till, men upptäckte hur skönt det är att ha värme runt magen och nedre delen av ryggen. Det gör väldigt gott!

Fina Bossen!
Vi var ute ca 50 minuter idag och lyckades få ihop närmar tio minuter trav. Det är lite svårt att veta hur mycket jag ska trava honom. Men när han själv börjar trava tänker jag att det är ok. Och han blir ju inte direkt andfådd. Jag travar på ställen där det är fast och fint underlag och han fick även trava lite i nedförsbacke. Bra för hans koordination!

Planen är att rida varierat. Några pass blir kortare och några längre. Jag tänker försöka trappa upp till att rida en timme och det är ju ungefär där vi var innan han blev skadad. Sen länger jag helgrundorna litegrann också så att han får vara ute mer än en timme. Bara han inte får trava för mycket bör han ju kunna skritta en längre skogsrunda också framöver.

Grymt kul att ha två hästar som gillar skogen nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar