Sidor

söndag 3 november 2019

Regnig söndag

Idag lyckades jag sova ända till klockan sju, vilket var så skönt! Jag började dagen med att köra in en massa ved. Selma "hjälpte" till såklart, eftersom Nelly var med Husse och jagade.

Selma och jag åt frukost och sedan gick vi ut och hämtade hästarna lagom till att det började regna. Så nu tänkte jag att min trenchcoat från Uhip äntligen skulle få bekänna färg.

Hästarna hann bli lite blöta, men de var torra och varma under täckena. Det gick snabbt och smidigt att göra i ordning Pelle. Det regnade lite grann när vi kom ut, men det upphörde efter ett tag.

Vi tog banvallen ut mot Tvååkersvägen och Pelle fick galoppera lite. Han sprang lite halvhjärtat och skulle frusta och snubblade då till. Det är faktiskt ett tag sedan han snubblade i galoppen. Men när han springer sådär halvhjärtat så lyfter han antagligen inte så mycket på hovarna.

Vi travade vidare och sedan kom vi ut på Tvååkersvägen och därefter in mot Linneskogen. Han fick återigen galoppera och nu tog han i lite bättre. Vi galopperade upp för backen och det tyckte han var lite jobbigt, men jag pushade på honom.

Väl uppe i skogen ville han sedan springa lite mer och det blev både trav och galopp. På vägen hem hittade vi en fruktansvärt svankryggig häst och några andra islandshästar. Han tyckte att de var lite spännande, men höll sig lugn.

Svankryggig

Islänningar
Även Bosse gick snabbt att göra i ordning och när jag kom ut med honom regnade det igen. Sedan höll det upp en stund innan det började regna ordentligt. Nu fick trenchcoaten verkligen bekänna färg! Och den klarade testet! Jag var torr och varm innanför den. Den är ju så lång och härlig så jag blir liksom inte blöt någonstans. Så jäkla gött!

Bosse fick ta gärdsvägarna idag. Det blev en hel del trav och så fattade han faktiskt galopp när han blev lite väl pigg. Han bröt av, men fattade igen och galopperade jättefint. Högergaloppen valde han. Jag hoppas att det betyder att han nu är helt återställd. Eftersom han då fattar galoppen med höger bakben och det också är det ben som tar i mest när galoppen fattas. Och det var ju där han hade sin skada. Märks det att jag vill ha honom friskförklarad nu..?. Jag hoppas verkligen så mycket att det är sista veterinärbesöket på torsdag på länge! Om inte för alltid!

Fina Bosse i regnet

Min fina långa trenchcoat
Även denna dag gick väldigt snabbt och nu är jag lika trött som jag var vid den här tiden igår. Det värker i rygg och nacke och jag vet inte riktigt varför, kanske är det veden. Eller vintertrötthet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar