Sidor

måndag 25 november 2019

Lurad vovve och löprunda

Idag när jag kom hem från jobbet hade jag lurat ut en plan för att Selma inte skulle förstå att jag har varit ute och sprungit med Nelly.

Jag gick in och hämtade löparskorna och ställde dem vid "fin"-ingången samt tog fram mina löparkläder så att de låg på sängen. Selma hör nämligen när jag hämtar mina löparkläder i garderoben och då blir hon galen.

Jag hämtade henne så fick hon följa med och ta in hästarna. Hon var så himla nöjd med det och följde glatt med mig in efteråt. Men då fick hon stanna i farstun medans jag gick upp och bytte om till löparkläder och gick ut och hämtade Nelly.

Nelly blev såklart jätteglad över att få komma ut. Det har blivit rätt jobbigt att springa med båda två samtidigt då de drar så himla mycket och jag får hålla emot lika mycket. De väger väl 20-25 kg var så det blir rätt mycket att hålla emot, vilket påverkar min löpstil.

Nelly och jag sprang banvallen ut mot Tvååkersvägen och sedan tillbaka Linnarpsvägen. Jag har haft en väldigt lätt förkylning, endast lite rasp i halsen och lite snorig näsa. Inte behövt något nässpray och inte heller någon hostmedicin. Dessutom ingen feber. Jag har däremot knarkat Cold Zyme i 1½ vecka, vilket kanske har hjälpt. Så nu kände jag mig redo för att springa, hade de sista förkylningssymptomen i onsdags förra veckan.

Känslan att springa efter ett uppehåll är ju så stolpig, nästan som om jag har glömt hur man gör. Men det kändes ändå bra att få dra in kall luft i lungorna och höja pulsen lite mer än jag gör på hästryggen.

Efter fem kilometer kände jag mig nöjd och gick resten av rundan hem. Selma hade inte märkt att jag var borta och hon blev jätteglad när hon fick följa med ut i stallet igen och fylla på vatten till hundgården. Sedan följde hon snällt med in där. Praktiskt att båda vovvarna var nöjda trots att bara den ena har varit ute och sprungit:)

Dagens runda!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar