Sidor

söndag 17 november 2019

Regnigt och mörkt på eftermiddagen

Nu märks det verkligen att det är november. Det är novembergrått och idag fick min trenchcoat från Uhip bekänna färg. Det skvätte förvisso lite grann när jag fixade hagen, men lagom till jag kom ut på Pelle började det att regna ordentligt.

Pelle gillar inte regn och gick som en banan för att försöka komma undan regnet. Dock var han rätt pigg och fin. Han fick ju gå sin favoritrunda runt Obbhult och Linnarp så det var inte svårt att hålla honom på humör.

Lite suddig, men en regnig bild på mig
Pelle vande sig vid regnet och traskade på bra efter ett tag. Tanken var att ta det lite lugnt med honom eftersom han gick tufft i torsdags på träningen. Så han fick skritta och trava lite grann. Han var lugn och fin, men ändå framåt hela vägen och det blev en mysig runda trots regnet.

Jag var faktiskt helt torr under trenchcoaten och det gör ju att det inte känns lika jobbigt att ge sig ut när det regnar. Pelle blev rejält blöt, speciellt i ansiktet. Han fick såklart godis efteråt och då ställde han sig och sög på tungan. Han ser ju så söt ut när han gör det :)

Söt-Pelle
Och Bosse står och slickar på Pelle... Alltid samma rutin varje gång... De är lite knasiga, mina hästar!

Efter Pelle var det Bosses tur och planen för honom var att rida en lite längre runda så han fick gå upp i Linneskogen och förbi Gamlens. Bosse var lite trög och stod emot rätt så mycket. Jag var lite förvånad eftersom jag trodde att han skulle tycka att det var kul att få se något annat än han har sett det senaste halvåret. Jag fick känslan att han hela tiden ville vända.

Det blev lite bättre när vi hade passerat Gamlens, då började han trava och blev lite piggare. Vi red upp på Hagakullen och ned där och svängde sedan in i Linneskogen igen.  Där travade han jättefint på vägen upp i skogen och fick ta i lite när det lutade uppför. Han är lite klen nu, det märks, men det är ju inte så konstigt med tanke på att han inte har travat i några uppförsbackar på väldigt lång tid. Så vi får ta det lite försiktigt och bygga långsamt så att vi kommer tillbaka till samma styrka och kondition som vi hade i maj innan han blev skadad.

Vi fick inte så mycket regn, men det blev nästan mörkt innan vi var hemma igen. Mörkret kommer ruskigt fort på eftermiddagarna nu, men snart bara en månad kvar innan det vänder och blir ljusare igen!

Bosse på tur

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar