Sidor

fredag 12 oktober 2018

Underbara fredag!

Idag är det en sådan där dag när det bara händer bra grejer! På jobbet gick det väldigt bra och eftersom solen sken och det var 20 grader varmt tog jag lite "sol-permis" och smet hem lite tidigare.

Nu var det äntligen dags att testa Bosses nya sko! Jag var allt lite nervös för hur det skulle gå. Men de som vi testade förra helgen var ju en storlek mindre och för små, så den storlek större borde vara rimlig.

Jag hämtade hästarna i hagen och de verkade glada att se mig, de gnäggade när jag ropade på mig. De var lugna och coola när jag ledde dem över åkern då de var längst bort i Hästabacken.

När de kom in undrade de var maten var, jag har ju skämt bort dem med lite stödutfodring, men nu såg jag att Bosse inte behöver det längre då han lagt på sig väldigt fint den senaste veckan. Bra!

Jag tog ut honom på gången och gjorde rent hans skolösa hov. Fantastiskt nog satt alla andra skor kvar i alla fall! Sedan trädde jag på en plastpåse på hans hov och lade en handduk på golvet för att skon inte skulle bli skadad när jag testade den ifall den inte skulle passa och jag måste lämna tillbaka den.

Den gick på och den satt som den skulle. Kanske lite stor baktill, men det var i alla fall tillräckligt bra.

Sko-provning!
Så jag tog av skon igen och plastpåsen och fortsatte med att göra i ordning Bosse. Han fäller rätt mycket nu och vinterpälsen är på gång, men den har inte blivit så lång än. Beroende på hur pigg eller trött han är framöver så kommer jag kanske att klippa honom i år. Är han tillräckligt pigg får han ha kvar pälsen, annars klipper jag nog honom typ en täckesklippning. Det funkade jättebra att ha honom långpälsad förra vintern så det kan ju funka i år också.

Jag började rida i paddocken för att känna dels på vilket humör han var och dels hur skon funkade. Han var på ett särdeles gott humör idag! Han var så otroligt snäll och glad! Samtidigt var han otroligt lugn för att inte ha blivit riden på närmare tre veckor. Helt fantastiskt att bara kunna sitta upp och rida som om ingenting hänt.

Det blev skritt och trav, lite tjurig till traven i början, men efter ett tag fick han upp farten och fattade galopp på bara ena skänkeln. Han galopperade på bra och verkade nöjd! Så jag saktade av och fortsatte ut en runda istället.

På ridbanan
Det blev en kort tur i skogen. Där var han fortfarande väldigt lugn. Han var lite spänd för några kossor som jagade honom i somras, men gick ändå förbi. Han blev lite piggare i skogen och ville trava, men höll sig cool. Han var helt perfekt att rida idag! Och att kunna rida i t-shirt i oktober är ju bara så underbart!!! Vilken helg vi har att se fram emot!

Test av dojja på grus

Höstfärger i skogen

Dojan funkade även i skogen
Han var verkligen superfin idag!  Jag hoppas verkligen att detta håller i sig nu och att jag kan fortsätta rida igång honom igen nu.

Fina killen!
Trots att det var ett ganska lugnt pass blev han ordentligt svettig. Jag såg det först bakom öronen och sedan på halsen. När jag tog av sadelgjorden såg han ut såhär:

Svettig kille
Och sadelgjorden såg ut såhär:

Svettig sadelgjord
Efteråt fick de i alla fall lite mat så att de blev nöjda och glada innan jag släppte ut dem i hagen igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar