Sidor

lördag 6 oktober 2018

Sko-Bo på tur!

I torsdags var min hovis här för att slänga på Bosses tappsko och sko Caddan. Tyvärr tyvärr tyvärr blev det som jag misstänkte; det gick inte att få på någon sko på hans hov. Eller snarare, det finns ingen hovvägg att sätta sömmen i så en sko skulle aldrig kunna sitta kvar även om hon hade fått i söm i tån. Såhär ser alltså hoven ut nu:

Inga hovväggar:(
Så då stod det alltså klart att jag blir tvungen att köpa någon typ av joggingsko till honom så att hoven kan växa till och jag kan rida honom utan sko.

Så jag har ägnat en hel kväll åt att ge mig in i joggingsko-djungeln för hästar. Jäklar vad mycket det finns att välja på! Jag har läst texter från användare, tittat på Youtube och läst information från tillverkare för att bilda mig en uppfattning om vad som skulle kunna passa min Sko-Bo.

Till sist föll mitt val på Cavallo Trek som är en boot som släpper igenom vatten osv. Kommer alltså förhoppningsvis att funka att ha på även i hagen, vilket behövs då han sliter hovarna rätt mycket där också.

Jag mätte hoven enligt alla konstens regler för just Cavallos boots (alla tillverkare har olika mått och olika storleksskalor naturligtvis - ingen standard så långt ögat når) och kom fram till att storlek 4 skulle passa honom. Jag hittade en annons på Hästnet där en tjej som bor i Kungsbacka hade ett par i rätt storlek att sälja. Dessa var dock slim-modellen, dvs lite smalare än regular. Men hoven är ju rätt avlång just nu, så jag tänkte att det kunde nog bli bra.

Jag fick möjligheten att köra upp till Kungsbacka och prova bootsen, vilket jag kände var bra eftersom jag egentligen inte har en aning om hur passform och annat är, så vi kom överens om att ses klockan åtta i morse.

Så jag ställde klockan på kvart i sex, tog in hästarna, gjorde rent Bosse som hade rullat sig och sedan lastade jag honom. Han må ha sina mindre roliga sidor, men när det kommer till att åka transport då är han helt underbar! Trots att det var lite halvmörkt ute och han inte riktigt kunde se vad som fanns i släpet gick han på direkt och ställde sig där lugnt och fint medan jag stängde bakom honom.

Han blev ju såklart lite otålig när jag var inne en kortis på toa och bilen stod still, men så snart jag började köra stod han helt still. Han gjorde något hoppande i någon kurva, annars var han helt lugn! Trots lastbilar som låg och tryckte ända intill oss så behöll han lugnet hela vägen.

Segt att ligga och hacka i 80 km/h....

Här bakom står han så fint!
När jag väl kom fram behövde jag inte ens lasta ut honom, utan det gick bra att prova bootsen inne i transporten, han var hur snäll som helst!

Tyvärr så var det inte rätt storlek för honom så vi fick åka tillbaka tomhänta. Men jag fick i alla fall reda på att han istället behöver storlek 5 på sina boots. Naturligtvis fanns de inte på lager i någon hästbutik i närheten så det hela slutade med att jag nu har beställt en boot från Hööks via nätet.

Det stod på deras hemsida att de har längre leveranstid nu pga höstkampanjer och många beställningar, så jag får väl vara glad ifall jag får hem den någon gång nästa vecka. Suck och pust! Jag vill ju rida honom! Jäkla skit! Och jag vill ju också att hoven ska få möjlighet att växa så att det går att sko honom så snart det bara går!

Men Bosse höll i alla fall gott humör hela vägen och var hur lugn som helst. Men han undrade nog varför han hade åkt runt i två timmar utan att komma någon annanstans än hem igen...

Det var i alla fall kul att komma ut och köra häst igen, nästan så att jag längtar tillbaka till tiden då det var nästan det enda jag gjorde om kvällarna och på helgerna....

Söthästen tillbaka hemma igen!
Nu blir det städning av huset sedan ska jag ägna mig åt hundarna lite grann och så ska jag väl göra något med Pelle. Gå eller rida, vi får se vilket det blir. Men han kan ju vara glad åt att jag inte kan rida Bosse i alla fall!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar