Sidor

tisdag 30 oktober 2018

Ridhuset

I morse konstaterade jag att morgonrutinen med att skruva i Bosses skoskydd tar någonstans mellan fem och tio minuter. Det är ungefär lika lång tid som det tog att ta hand om de inhyrda hästarna. Alltså är det ingen större tidsförlust. Speciellt inte i förhållande till vinsten. Idag är det en vecka sedan hovis var här och skodde och Bosses skor ser fortfarande nyskodda ut. Det är ju helt underbart!

Morgonrutinsprylar

Idag var planen att jag skulle rida i paddocken innan det blev mörkt, men den planen sprack då klockan redan var fem i fem innan jag kom upp på hästryggen. Då valde jag att traska bort till ridhuset istället. Det var i alla fall ljust medan jag red dit och Bosse var lugn och fin.

Vi har inte varit i ridhuset sedan början av april då det var helt hopplöst att rida ute pga is. Så jag var lite fundersam över hur han skulle gilla det. Han har ju haft sina urspårningar där med enorma surhetsreaktioner. Och han var ju inte ohejdat positiv när vi var i paddocken senast för några veckor sedan.

Fördelen med att ha ett ridhus på tio minuters skrittavstånd är att häst och ryttare är uppvärmda när vi kommer fram. Så när jag kom in i ridhuset var det bara till att sätta igång och jobba och honom. Jag tyckte att han kändes rätt framåt redan från början och han jobbade på bra i skritten. Han var ändå lugn och verkade inte bry sig om miljön.

Han bjöd framåt även i traven, men var något avig på kortsidan vid dörren, men gick ändå framåt. När vi skulle galoppera blev han först jättesur och sparkade bakut rätt ordentligt. Men jag försökte igen och till sist fattade han galopp. Han var lite yvig i galoppen och vid något tillfälle var han på väg in i väggen på långsidan, men jag tycker ändå att han blev rätt fin emellanåt.

Summa summarum kändes det riktigt bra och jag var positivt överraskad över hur fin han var idag! Så kul! Visst, han behöver mer muskler för att orka ordentligt och mer kondition såklart, men det är ändå bra att kunna jobba lite mer dressyraktigt  emellanåt också. Och det är kul att få in fler pass än bara helgen.

Vi hade en jäkla tur med vädret också då det kom en ordentlig regnskur medans vi var i ridhuset. Det regnade så mycket jag knappt kunde höra vad jag tänkte. Bosse höll sig ändå lugn och brydde sig inte så mycket om det.

Han blev rejält svettig, men det var rätt ljummet ute, runt 10-12 grader och i ridhuset var det ju ingen svalkande vind. Jag gick med honom hem eftersom det var mörkt och jag visste inte riktigt hur han skulle reagera på det. Han höll sig lugn förutom när det var några kreatur som sprang bredvid honom.

Duktiga killen!
När vi kom tillbaka till stallet gjorde jag i ordning honom och borstade av honom ordentligt. Han tyckte det kliade så skönt så det var uppskattat. Jag gjorde också rent hovarna och smorde in dem med hovbalsam. De är så fina!

Fina hovar!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar