Sidor

söndag 7 oktober 2018

Fin höstdag!

Vilken fantastiskt fin höstdag vi har haft idag! Jag vaknade av mig själv och kände mig utvilad strax efter sju. Jag började dagen med en promenad tillsammans med Selma. Vi gick en runda i Flähult. Inte så lång, då jag är förkyld och har väl inte ont i halsen, men där finns något som retar lite grann så jag ville ta det lite lugnt.

Det blev en fantastiskt vacker morgonrunda och Selma sprang lös i skogen. Tyvärr sprang hon ner i någon brun sörja, så det fick bli ett bad efteråt.

Nästan hemma
Att duscha är inte något som står högt på Selmas favoritlista. Det är lustigt, hon älskar att bada när hon är ute, men duscha, det är något av det värsta jag kan utsätta henne för:)

Blicken säger allt!

Och nu har Matte shamponerat mig också!
Trots att hon inte gillade det blev hon duschad och fin och luktar nu så gott fina vovven!

Efter duschen blev det frukost och en stund vid Youtube innan jag gav mig ut till hästarna. Igår öppnade jag upp vinterhagen för att det skulle vara smidigt att hämta in dem på morgonen när jag skulle iväg tidigt, så de har haft möjlighet att gå där även i natt. Så igår ställde jag ut varsin hink med mat, men de hade inte varit där och sett att det fanns mat, så jag tog in det och gav det till dem där inne istället.

Jag tog in dem och började med att klippa Bosses man. Den var väldigt lång och vildvuxen nu! Tyvärr så var han grymt irriterad på några flugor som satt på honom så han stod och vevade med huvudet och höll på, så klippningen gick inte så bra om jag säger så.

När jag var klar med honom gjorde jag i ordning Pelle och tog med honom ut på en promenad. Vi gick upp i den "farliga" Linneskogen. Men han var väldigt lugn idag, reagerade inte på någonting utan traskade bara på som om det var det mest självklara i världen.

Vi såg några småhästar som gick i en hage där det brukar finnas kor, men inte ens de blev han upprörd över. Däremot ville han gärna hälsa på dem, men det fick han inte...

Vi var ute i ca en timme och njöt av den fina soliga höstdagen och Pelle var ko-lugn hela vägen! Så mysig!

Mys-Pelle
När vi kom tillbaka fick hästarna sin mat och medan de åt fyllde jag på vattenbaljorna i sommarhagen och mockade vinterhagen. Jag stängde också så att de nu bara får gå i sommarhagen. Jag plockade bort stängslet som jag hade bakom uthusen. Där ska hästarna inte gå mer i år.

Jag släppte ut hästarna och sedan mockade jag boxarna och sedan fortsatte jag att mocka hagen bakom garaget. Så nu är alla hagar som inte ska användas mer innan vintern mockade. Jag ska också ge mig på sommarhagen och börja mocka den. Det ska bli så skönt att ha fräscha hagar fria från gammalt bajs!

Klockan hann bli närmare fyra innan jag var klar med allt och gick in för att göra lite mat. Jag var rätt trött i fötterna då. Inte så konstigt då jag fått ihop nästan 30000 steg idag. Det brukar kännas...

Nu är snart helgen slut och en ny härlig arbetsvecka väntar. Mycket som händer just nu och jag har massor att se fram emot!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar