Sidor

söndag 14 oktober 2018

Två pigga hästar

Idag inledde jag dagen med att gå ut och hämta hästarna och ge dem lite frukost medan jag åt frukost själv.

Efter frukost gav jag mig ut med Pelle på promenad. Idag var han faktiskt betydligt piggare än igår. Han traskade på bra och när vi gick genom grushålan var han riktigt på hugget. Det finns ju många troll där enligt honom. Det var i alla fall kul att han var så mycket piggare än igår, för då trodde jag knappt att jag skulle få med honom runt på hela rundan.

Även idag strålar solen och det är varmt och skönt ute. Så det var härligt att få komma ut och röra på sig!

Sedan var det Bosses tur. Han har haft sin joggingsko på sig i hagen även i natt och nu hade han (naturligtvis) får skavsår av den. Suck! Men jag tror att det räcker att han har den på sig när jag rider honom i alla fall. Jag såg att det finns "strumpor" till de där skorna som ska hålla skavet borta, men jag vet inte om det är värt att lägga pengarna på det.

Jag gjorde rent såret och smorde in det med lite salva. När jag sedan satte på honom skon igen ville han inte sätta ner hoven så jag funderade på ifall det ens skulle gå att rida honom utan att han haltade. Men det gick bra. Han traskade på bra efter ett litet tag.

Skoskav
Vi red nedåt Muteängarna och där fick han springa lite på åkrar och mjuka vägar. Han var rätt framåt han också och ville gärna galoppera. Det blåste rätt mycket och vi hade världens motvind, men det gick bra ändå!

Han var fin och framåt hela vägen och det blev en underbar ridtur även idag! När jag var klar släppte jag ut dem i hagen igen och fyllde på vatten. Jag öppnade också upp till hagen i kullen, men Bosse gick bara in och vände, det dög inte att gå där och beta fast att det nu finns lite gräs där... Och Pelle var då rakt inte intresserad av att gå där, för där finns också många troll enligt honom.

Hösthästarna
Jag gjorde i ordning i stallet och förberedde lite för morgondagens stora happening - gjutning av stallgolv! Det ska bli så gött att få nytt riktigt golv där ute! Så nu är det sista gången det ser ut såhär:

Redo för gjutning
Fortsättning följer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar