Sidor

tisdag 30 oktober 2018

Höfter

I förra veckan när jag var på hälsoundersökning via jobbet. Efter två år på LCHF var all mina värden fantastiska. Sköterskan jublade över mina kolesterolvärden, triglycerider och fastevärde och bedyrade att man minsann inte ska äta mat som innehåller kolesterol för det är så dåligt för kroppen. Okunskapen är skrämmande och jag valde att inte starta någon diskussion genom att upplysa om att jag har ätit massor av precis det hon avrådde mig från att äta, dvs kött, animaliskt mättat fett.

I alla fall så pratade vi lite om träning och jag råkade nämna att jag inte har kunnat springa som jag vill pga höftsmärtor. Då bokade hon in mig på ett besök hos sjukgymnasten och där var jag idag.

Jag hade inga stora förhoppningar om att hon skulle hitta något revolutionerande men jag blev väldigt positivt överraskad. Jag beskrev mina smärtor och hur och vad jag tränar och sedan fick jag ta av mig brallorna så hon kunde titta och klämma på mina höfter och rumpa.

Hon konstaterade rätt snart att jag är mycket stelare och har mycket mindre muskler i den vänstra höften och skinkan och att det förmodligen är det som gör att jag får ont när jag springer. Det kan också kopplas till den smärta jag ibland känner kring bäckenet.

Så jag fick några övningar som jag ska göra. Tre stycken styrkeövningar och tre rörlighetsövningar. Varannan dag i 12 veckor är målet och det som krävs för att få bra effekt.

Jag som älskar styrketräning.... eller inte! Sååå tråkigt. MEN, nu har jag fått svar på vad det är som gör ont och dessutom har jag fått en lösning på vad jag kan göra åt problemet och det höjer motivationen. En annan sak som höjer motivationen är ju att jag förstår att jag inte kommer till min rätt på hästryggen eftersom jag är så sned, stel och svag. Så om jag lyckas träna upp mig och bli bättre ökar alltså chansen att jag ska kunna bli en bättre ryttare. Det är ju inte fel!

Så med start imorgon ska jag minsann ta tag i detta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar