Sidor

lördag 13 oktober 2018

Bosse

Efter Pelle var det dags för Bosse. Även han gillar att bli borstad numera. Tidigare har han ju varit arg som en bålgeting när jag har borstat honom och jag har fått akta mig för att inte få ett hugg från honom. Men nu står han lugnt och fint och låter mig borsta honom. Det enda är att han blir så grymt irriterad på de stackars flugor som fortfarande lever och så står han och vevar med bakbenen efter dem.

Han gillar fortfarande inte att bli sadlad så då får jag binda upp honom så att han inte kommer åt att hugga mig...

Precis när jag hade fått på tränset på Bosse började Magnus skjuta in sin bössa. Den låter ju rätt mycket, så Bosse vaknade verkligen till liv efter det! Innan såg han ut såhär:

Tröttare än Pelle?
Vi kom ut och jag visste ju inte om Magnus skulle skjuta fler skott eller inte, men jag tyckte att det tog sådan tid att jag trodde att han inte skulle skjuta mer. Precis när jag höll på att svänga över högerbenet över Bosses rygg gick det iväg ett skott och Bosse sköt iväg och började bocka. Som tur var hittade jag balansen och höll mig kvar. Sedan var han på hugget hela rundan.

Vi red banvallen bortåt, svängde in på en gräsåker där han fick trava. Han fick syn på en sten och flög iväg "jätterädd". Sedan blev han upprörd över en tjej som var ute och gick med sin hund på banvallen. Efter det fortsatte vi trava på åkern mot Linneskogen.

Han var rätt pigg och vaken idag må jag säga! Upp i Linneskogen ville han galoppera så det fick han. Sedan fick han syn på några islänningar och de var ju lite spännande. Längre upp i skogen hittade vi några får och de höll han på att dö av...

Vi red vidare och han var nästan lite stissig, men han håller sig ju ändå på mattan. Förutom när han studsade till för något och höll på att gå omkull igen. Men han kom upp på fötter och kunde traska vidare.

Joggingdojan höll hela vägen och han verkar rätt nöjd med den ändå. Fungerar väldigt mycket bättre än vad jag kunde tro!

Det var fint att komma ut en runda på hästryggen även denna dag!


Upp i skogen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar