Sidor

söndag 28 oktober 2018

En timme extra

Jag gillar inte vintertid! Eller snarare, jag tycker att det är onödigt att ställa om klockan överhuvudtaget. Jag skulle föredra sommartid året om så att vi kan njuta av de långa kvällarna en bra stund in på hösten. Den enda fördelen med det här är att jag idag fick en timme extra. Jag vaknade nämligen strax innan kl sex idag (sju sommartid).

Jag gick upp och fixade stallet. Hästarna fick bara Krafft och mineraler så det gick snabbt för dem att äta upp. Det som däremot tar tid är Bosses shoesecures, det är ett jäkla meck med rengöring av broddhål, gängning och iskruvande av plattorna som håller dem på plats. Men det får det vara värt för att ha en häst som behåller sina skor!

I natt har det faktiskt kommit lite snö och det var lite vitt ute. Dock inga minusgrader än, men bara någon grad så det var rätt svalt ute ändå.


Svårt att se, men det finns snö bakom Bosse:)

En snöig nässla
Mockningen gick bra och jag gjorde i ordning alla hösäckar och foderhinkar. Jag gjorde också rent vattenbaljan i hagen samt gick och hämtade och gjorde rent de baljor som stod i sommarhagen. Jag har fortfarande öppet till sommarhagen så att de kan gå och beta så länge det bara går nu. Allt för att spara på hösilaget.

Jag gick också ut i paddocken och hade tänkt ställa fram lite markarbete, men när jag kom dit lade jag bara ut några bommar, en på varje långsida och en på varje diagonal. Svårare än så behöver jag ju knappast göra det nu när vi inte har tränat i paddocken på flera månader. Planen är att hinna rida där efter jobbet på tisdag. Jag ska kolla ikväll lite noggrannare hur länge det är ljust egentligen. Kanske får det bli ridhuset istället...

Jag passade också på att plantera lite höstblommor (ljung) i mina utekrukor. Så summa summarum kändes det som om jag hade fått gjort rätt mycket redan när jag kom in och skulle äta frukost vid niotiden.

Efter frukosten satte jag mig direkt på kontoret och skrev veckans fakturor för Åkeriet. Det var lite tjurigt med skrivaren. Den vill inte funka på det trådlösa av någon anledning. Vet inte om den har lagt av, för det har funkat tidigare. Men det gick i alla fall att sätta i en USB-kabel och få det att fungera. Tur det!

Men det var något märkligt med den och emellanåt fick jag ut fakturor som såg lite märkliga ut, här kommer ett exempel:

Konstig faktura...
Men jag fick i alla fall skrivit alla 54 fakturor som skulle skrivas och det höll hela vägen. Två timmar drygt tog det. Men då var ju klockan bara runt 12.

Efter det tog jag på mig ridkläder och gav mig ut för att hämta hästarna. Uteritt med Bosse stod på schemat även idag.

När jag hade tagit av shoesecueren fyllde jag broddhålen med bomull då de blev helt fulla med sten och grus igår när jag red. Jag tänkte att det skulle gå smidigare att få dit dem sedan när jag hade ridit klart. Bortsett från det gick det smidigt och lätt att göra i ordning honom och redan kl 13 satt jag på hästryggen. Idag tog jag faktiskt mina vinterridstövlar, då jag tyckte att det var rätt kallt igår med ridskorna. Foten kändes inte nämnvärt med dem på heller, då det gick bra.

Rustad för vinterridtur
Vi skrittade förbi Kullagården och ner förbi Hulegården och sedan ut på en gräsåker. Till en början var Bosse lite slö, men när vi skulle passera Kullagården blev världen plötsligt en lite "farligare" plats. Han snarkade och skyggade för lite olika grejer egentligen hela vägen och låg på en hel del i traven, så jag valde att ta det lite lugnt utan galopp.

Han skötte sig ändå rätt bra, han gjorde ju inget dumt, det var mer att han kändes lite väl mycket på hugget för att jag skulle våga släppa iväg honom. Betydligt mer energi än igår. Vi får se om det håller i sig till veckans ridbanepass...

När vi kom tillbaka var det dags att skruva i skoskydden igen och trots att jag hade fyllt broddhålen med bomull fick jag gänga om för att få i fästbroddarna i hålen, då det kändes som om det varken gjorde från eller till att lägga energi på det...

När jag kom in från stallet hade världscuphoppningen dragit igång så nu sitter jag och kollar på det via SVTplay!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar