Sidor

söndag 20 december 2015

Tömkörning, ridning och lite annat

Igår blev det en runda tömkörning för Bosse. Det var lite för att jag ville se ifall han har några verkliga problem med galoppen, eftersom han har haft lite svårt med den det senaste.

Det duggregnade och paddocken stod nästan under vatten, så förutsättningarna var väl inte de bästa, men det går ju inte att påverka, så det var bara till att köra på.

Jag började tömköra honom direkt ut ur stallet. Det gick bra, lite tittig strax innan grinden, men tänkte ändå framåt.

Vi värmde upp i skritt och körde en del halter också. För att köra lite trav lade jag honom på en 20-metersvolt. Han jobbade på väldigt fint. Höjd rygg, bakbenen under sig, avslappnad. Han fick göra lite övergångar skritt-trav-skritt också. Sedan var det dags för galoppen och han satte den direkt. Inga problem där inte. Fint och balanserat.

Vi bytte varv och körde samma arbete där. Även där satt galoppen klockrent och jag upplevde inte att han hade några problem med att hålla galoppen. Bra att veta när man ska upp på ryggen sen...

När jag var klar tog jag med mig Pelle, Hanna och ponnyn och gick en runda runt Obbhult. Pelle var väldigt lugn och fin. Han tyckte det var mysigt att komma ut.

På kvällen åkte vi till Elinore och Jocke och åt årets första julbord. Jag är inte jätteförtjust i julmat, men det var riktigt gott med lite skinka, rödbetssallad, köttbullar och prinskorv, m.m.

I morse lyckades jag sova ända till kl åtta, men kom ju i säng rätt sent, så det var ju inte så konstigt. Jag mockade, ströade och fixade i stallet en bra stund innan jag gick in och åt frukost.

Efter frukost for vi till skogen för att hämta granar och så gick vi en runda för att kolla ifall stormarna har gett oss mer arbete. Det hade de såklart, men inte så farligt ändå. Selma hoppade rakt ut i sjön när en häger flög iväg. Hon simmade ut en bra bit, faktiskt, men sedan vände hon om och kom tillbaka.

Efter lunch stack jag ut i stallet för att rida Bosse. Idag blev det lite mer fokus på galoppen, eftersom jag igår såg att han egentligen inte har något problem med den.

Vi började med vänster galopp. Han tog fattningarna ok, men så stannade han av när vi kom till ett lite blötare ställe i paddocken. Jag försökte istället fatta ur ett hörn och galoppera på på långsidan. Då fattade han fel galopp. Jag red vidare för jag tänkte att det var bra att han galopperade och att han kanske skulle byta galopp. Det gjorde han inte,utan vi red två varv i förvänd galopp. Jaja, så kan det gå.

Jag avslutade med att fatta en gång till och då fattade han rätt. Vidare i högervarvet fick jag inte heller där till fattningen på volten, utan fick ta till hörn-varianten igen. Det gick bra och han galopperade på fint. Sedan var jag nöjd med honom! Det känns ändå som att vi sakta men säkert kommer framåt!

Det sämsta med vatten i paddocken är att allting blir grusit och smutsigt. Sadelgjord, träns, brösta och benskydd får tvättas och smörjas varje gång. Så drygt! Jag hoppas på torka, men det verkar inte bli så, tyvärr. Så det får nog bli besök i något ridhus i närheten...

Imorgon är det måndag och inget jobb. Så gött! Jag fortsätter att njuta av ledigheten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar