Sidor

tisdag 1 december 2015

Ridning ikväll!

Igår såg Selma helt frisk ut igen. Haltade inte alls när hon sprang runt här hemma och hon var sitt vanliga, glada jag.

Men jag tänkte ändå att det kunde vara bra att låta henne vila från löpningen ikväll, så att skadan inte går upp igen.

Jag funderade på vad jag skulle göra istället och blev plötsligt sugen på att dra igång med ridningen igen.

Kvällen såg ut att bli bra, lugn och stjärnklar, så det var ju perfekt ridväder. Dock så insåg jag när jag kom ut och skulle ta in hästarna att det var svinigt kallt ute. Svag vind, men den trängde igenom allt.

Så då beslutade jag mig för att bege mig till ett ridhus istället. Jag har inte varit i ett ridhus på minst två år och inte Bosse heller, så det kunde ju bli spännande...

Jag gjorde i ordning honom. Den muppen hade lyckats dra av sig ännu en sko, nu var det vänster fram. Vänster bak drog han i förra veckan. Tur att hovis kommer på torsdag!

Lastningen gick bra och även körningen. Han står så snällt och stilla i släpet. Vi kom fram till ett tomt ridhus. Helt perfekt!

Bosse tyckte att det var jättespännande med ridhus. Massor att sniffa på! Och så var där ju en så fantastiskt snygg häst i speglarna!

Jag satt upp och han var rätt lugn. Väldigt pigg och framåt, men även mer lyhörd för alla hjälper än vanligt. Gas och broms funkade perfekt, liksom styrningen.

Han har nog aldrig svarat så bra på sidförande hjälper någon gång förut!

Vi körde volter, skänkelvikningar, skritt och trav. Riktigt kul var det!

När vi var så gott som klara kom det in två hästar till och då blev det ju extra spännande! Då skulle han minsann visa hur häftig han var och började skjuta rygg i traven. När de andra hästarna travade ville Bosse också trava, men då tyckte jag att det var nog för idag.

Det gick lätt att lasta även när vi skulle hem. När vi kom hem var han så nöjd och glad, öronen framåt hela tiden!

Det finns ett sug efter ridningen igen. Den stora nackdelen är såklart att det tar sådan tid. Räknar man all tid som gått åt till hästarna idag så är det fyra timmar, varav 40 minuter tillbringades på hästryggen. Det mest effektiva hade varit att hyra in hästen på en anläggning med helpension och ridhus. Eller ha ett eget ridhus. Om inte pengar hade varit en begränsning...

Tyvärr så haltade Selma lite grann idag. Så det var tur att jag inte hann ta på mig löparkläderna innan jag såg det, för då hade hon blivit otroligt olycklig! Hoppas att hon blir frisk snart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar