Sidor

tisdag 22 december 2015

Mycket gjort på en måndag

Att få vakna en måndag morgon och veta att man inte ska till jobbet, det är en härlig känsla! Inte för att jag inte gillar mitt jobb, det gör jag verkligen, men ibland är det väldigt skönt att bara få vara ledig och tänka på annat.

Igår hade jag förvisso ställt klockan på kvart i sex, för jag tänkte åka och simma. Men jag vaknade självmant halv sex och gick upp då. Släppte ut hästarna och körde in till Håstens simhall.

Det var ett tag sedan jag var där. Har inte riktigt haft motivationen de senaste veckorna, samt att magen inte har varit som den ska. Och då är det inte så trevligt att simma. Men igår fick jag alltså äntligen hoppa i plurret igen. Den värsta morgonruschen hade lagt sig och de "värsta" pensionärerna hade avlägsnat sig när jag kom dit, så jag fick en hel bana för mig själv. Så gött!

Bröstsimmet funkade bra. Jag kunde simma avslappnat och lugnt. Dock kändes insidan av låren av efter söndagens ridtur. Men det var bara till att simma på! Jag körde lite frisimsövningar också. Tycker faktiskt att det går något bättre ändå. Men det finns såklart mer att jobba på, som alltid! Det var i alla fall skönt att simma lite!

Efter simningen tvättade jag bilen innan jag åkte till Årnäs kött och köpte lite revben. Därefter for jag hem igen och åt frukost.

Efter frukosten stack jag ut i stallet för att rida. Då det hade varit uppehåll mer än ett helt dygn började paddocken bli riktigt fin att rida i. Lite vatten på sina ställen fortfarande, men mycket bättre än tidigare i veckan.

Den här gången körde jag mycket övergångar. Fembågiga serpentiner i trav med halt varje medellinjepassering, övergångar på volterna osv. Även galoppfattningar blev det, som funkade bättre än sist. Det går framåt med den där Bosse-hästen. Och han är ju så tacksam att rida. Det händer så mycket från gång till gång att det alltid är kul att rida honom.

De tidigare motstånd han har haft, där han t.ex. har gått emot vänsterskänkeln eller inte vill gå fram när man ber honom om det har nästan helt försvunnit och det är väldigt skönt. Nu kan jag koncentrera mig på att få honom lyhörd för små hjälper istället, vilket är mycket roligare än att "slåss" med en häst som inte vill gå åt samma håll som jag vill.

Efter lunch åkte jag till banken för att fixa lite grejer, bl.a. pension på rätt konto för att slippa bli dubbelbeskattad. Jag är nog sist på den bollen, men jag tycker att just pension är så grymt ointressant! För det första så står det i alla pensionsbesked att jag ska gå i pension när jag är 62-65. Vilket är ett skämt! Jag lär få jobba till jag är åtminstone 70, kanske till 75, vilket är 35-40 år till. Så det är ju en tidshorisont som är väldigt lång. Dessutom kan jag ju dö långt innan dess och aldrig få någon nytta av de där pengarna. Men, men. När jag fyller 75 kanske jag är tacksam för att jag en gång tänkte på den där pensionen. Nu är det iaf avklarat!

När jag kom hem sedan igen slängde jag ihop en pepparkaksdeg. Älsklingen var väldigt sugen på att baka pepparkakor. Jag hade helst velat ha degen ståendes i kylskåpet tills idag, för den var lite "svettig" och det var lite för varmt inne för att kunna baka. Degen blir så omedgörlig då och fastnar bara i kaveln och går sönder. Men Älsklingen har ett stort tålamod och han stod här hela kvällen och grejade med de jämrans pepparkakorna, så det blev faktiskt riktigt bra. Det blev endast en fjärdedels deg kvar till mig idag.

Jag slängde också ihop två satser knäckebröd och så griljerade vi skinkan. Sen stupade jag i soffan med en ond rygg!

Nu är det inte mycket kvar att göra innan jul. Jag ska klä granen, baka de sista pepparkakorna och slå in julklapparna, sedan skiter jag i det mer!

Men nu blir det en ridtur! Kanske uteritt idag, eftersom det har regnat i natt och paddocken åter är full med vatten:(.

Tänk om det kunde sett ut såhär istället!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar