Sidor

söndag 3 mars 2019

Vasaloppet, hagmockning och uteritt

När jag vaknade i morse (typ strax innan halv sju) regnade och blåste det rätt ordentligt. Men konstigt nog upphörde det precis när jag hade stängt grindarna till hästhagen.

Jag fixade stallet och kom in lagom i tid till att sätta mig med frukosten strax innan Vasaloppet startade. Vilket tungt lopp det blev! Snöfall och motvind hela vägen. Tyngre än så blir det nog inte. Grymt bra jobbat av alla som tog sig i mål!

Eftersom det blev ett sådant trögt lopp så var klockan mycket innan jag kom ut och kunde börja göra lite nytta. Det fick bli hagmockning. Så tråkigt, men det måste göras. Jag hade en förhoppning om att bli klar, men insåg rätt snart att jag inte skulle bli det idag heller. Det blir rätt mycket skit på fyra hästar, så är det ju helt klart!

När jag precis hade kommit igång fick jag näsblod och blev tvungen att åka tillbaka till stallet och hämta bomull. Tänk att det var så tråkigt att kroppen reagerade med spontant näsblod...

Jag lyssnade på poddar medans jag mockade. Först Coltings senaste och sedan två avsnitt av sockersystrar. Jag var nere vid gödselstacken och tömde en gång också innan jag tog en till omgång där uppe. Men det blir ju mindre och mindre kvar så nu borde det inte behövas köra dit så många gånger till.

Utsikt över mitt mock-objekt
När klockan var runt tre hade jag kört två vändor och tyckte att det räckte för idag. Jag skulle ju rida en runda också.

Han var pigg och glad idag också. Det blev mycket trav och galopp och han spanade lite på stenar och annat. Fast han försöker ju aldrig bli av med mig, utan det är mer att det blir lite snedsteg ibland. Han höll sig iaf på fötterna idag.

Vi kom tillbaka strax innan sex och då hade det knappt börjat att skymma. Älskar de ljusa kvällarna!

På väg hem!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar