Sidor

söndag 10 mars 2019

Regnig lördag

Igår var en riktigt trist dag vädermässigt. Det är uselt väder just nu. Blåsigt och regnigt. MEN, det passade på ett sätt bra, då jag utan att längta ut kunde lägga lite tid på "inre tjänst" här hemma. Dvs städa, tvätta, sortera tvätt och annat tråkigt.

Magnus hjälpte mig med städningen på första våning medan jag tog övervåningen så det kändes som att det gick väldigt smidigt och lätt trots att det behövde göras ordentligt då jag har prioriterat bort städningen den senaste tiden då det har varit bra utomhusväder.

Jag lyssnade på ljudbok också så därför gick väl tiden extra snabbt.

Till frukost testade jag för en gångs skull något helt nytt, nämligen blåbärspannkakor från Dietdoctor. Jag har egentligen aldrig varit något fan av vanliga pannkakor då jag mest tycker att jag blir uppsvälld och får ont i magen och håller mig mätt i ca två minuter trots att jag äter mängder, så därför har jag inte haft något intresse av att prova pannkakor i lchf- eller ketoversioner.

Dessutom har jag alltid haft problem med att vända de jämrans pannkakorna och mest blivit irriterad över att de har gått sönder.

Men dessa var ju så enkla att hantera. Jag klickade ut lite smet i stekpannan som sedan jämnade ut sig och blev hyfsat rund och fin och sedan var det hur enkelt som helst att vända dem. Jag ändrade receptet till två personer så vi fick två småpannkakor var och det var precis vad vi klarade av att äta. De var väldigt mättande! Men så lyxade vi till det med bär och vispad grädde också så det blev en rätt rejäl frukost.

De var väldigt goda, överraskande goda då jag inte brukar gilla mat med mandelmjöl i för det blir lite torrt och knastrigt, men här funkade det kanon!

Lördagsfrukost
Efter städning och annat hamnade jag i soffan och tittade lite på vinterstudion och Youtube. Så eftermiddagen blev rätt lat. Men sedan ville Magnus gå en runda med vovvarna och jag blev så glad för att det faktiskt var han som drog ut mig.

Medan han körde in ved var det faktiskt lite uppehåll och jag passade på att ta in mina stackars hästar som nu står upp till knäna i leran. All lera som vi slapp i höstas kommer nu istället. Men det känns ändå lättare att hantera nu när våren faktiskt börjar närma sig. Tänk att det bara är ca en och en halv månad kvar tills hästarna kan gå ute och beta. Så härligt!

Efter hästarna gick jag ut i växthuset och vattnade lite. Gräslöken har vaknat till liv och jordgubbarna börjar bli gröna och fina. Väntar på våren. Det börjar klia i mina odlarfingrar nu. Allt ogräs i rabatterna vill jag ha bort, men det får torka upp lite mer och bli lite varmare innan jag börjar med det.

Magnus skördade lite grönkål och brysselkål. De har klarat vintern fint och jag funderar på hur länge jag kan låta brysselkålen stå, om det kommer att bli fler små kålhuvuden eller om stammarna ska tas bort när de är skördade?

Idag trodde jag att det skulle bli bättre väder men just nu vräker det ner snö. Jag ska fortsätta med lite tvättsortering och annat här inne. Jag har lite lökar också som jag tänkte att jag skulle plantera i krukor. Det är så varje år. Jag köper lökar som jag tänker plantera och så blir det inte av...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar