Sidor

lördag 30 mars 2019

Filmad hoppning!

Det är så knäppt att vakna halv sex på morgonen och känna "JA, jag har fått sovmorgon!" Men så funkar jag just nu. Såklart är det ju sovmorgon jämfört med att gå upp klockan fem. Och det är rätt skönt att vakna tidigt och få en lång härlig dag! Passa på att njuta denna sista dag med vintertid för den här säsongen. Jag har en lång vecka av trötthet att "se fram emot". Jag vet hur jag blir dessa sommaromställningsveckor! Helt död!

Men det ska jag inte bekymra mig om nu! Hästarna fick frukost i alla fall och jag gick in och åt frukost. Jag laddade mina Pixio Cameraman-prylar och videokameran för idag skulle jag filma mitt och Bosses paddockpass!

Jag drack te till frukost i vanlig ordning. Jag beställde hem lite te i veckan och då fick jag en påse med provte som jag provade idag. Jordgubb rose, heter det och skulle vara ett svart te. Men när jag skulle dricka det såg det ut såhär:

Svart te?
Mer vinrött. Det var faktiskt ingen höjdare så jag fortsätter med mitt vanliga morgonte som heter jordgubb och champagne. Så gott!

Jag gick ut i paddocken och satte i ordning videogrejerna. Jag ville filma hoppningen från sidan så jag ställde kameran på långsidan. Det funkade bra, jag har sällan problem med den nu längre. Jag är så nöjd och glad över min Pixio. Det är så värdefullt att kunna filma ridpassen! Jag ser hur jag rider och vad jag kan förbättra till nästa gång.

Pixion långt bak i bakgrunden
Bosse var pigg och framåt idag, han skrittade på ordentligt när vi värmde upp och han var jättefn att rida. Nu har han i princip slutat med sina tjurerier i paddocken och går alltid framåt när jag ber honom. Han lyssnar också på avsaktningar och halter på ett helt annat sätt än tidigare. Det är så kul att han hela tiden utvecklas!

Jag körde samma övning som sist, men jag hade satt upp ett litet kryss på långsidan som jag hade tänkt att galoppera över. Men det blev travhoppning istället och sedan körde jag 5½:an och sedan var jag så nöjd med honom att jag faktiskt glömde att jag tänkte hoppa krysset.

Jag längde avståndet mellan krysset och oxern idag och det blev mycket lättare för honom. Han kom rätt nära ändå tycker jag. Jag vill inte att han lär sig att hoppa av alldeles för nära heller så då är det bättre att länga när han nu har så stor galopp. Vi får jobba med att korta galoppen senare. Nu är det fokus på att hoppa och att göra det så enkelt som möjligt.

Han hoppade jättefint idag också. Han var inte i och knackade så mycket som förra gången och idag höjde jag till 85 cm sista gången. Det är ju ganska lågt för honom, men vi tar det allt eftersom. Nu fokuserar vi på att han ska ta sig fram till hindren på ett bra sätt och att höja upp hindren får bli senare.

Det var så kul att hoppa idag också och filmen blev faktiskt väldigt bra. Jag tycker att jag har blivit bättre i nedsittningen i traven också. Jag studsar inte omkring riktigt lika okontrollerat som tidigare och jag börjar faktiskt bli lite sugen på att slänga på dressyrsadeln och testa igen.

Vi avslutade passet med att fräsa runt några varv i galopp där han fick springa på lite mer ordentligt. Det gillade han verkligen!

Dagens hinder

Bild från datorn!
Jag tog en promenad med Pelle också. Skrapade av en massa päls från honom också. Han börjar bli lite sommargul i ansiktet men det känns som om det är många kilo päls kvar på övriga kroppen. Han var rätt pigg idag utan att vara fjantig. Vi gick runt Obbhult och han verkade nöjd med att få komma ut! Kul att sätta igång honom också! Jag ska försöka ta lite promenader med honom framöver. Nu när kvällarna blir lite extra långa kan jag ju hinna med både att rida Bosse och att promenera med Pelle.

När jag var klar med hästarna släppte jag ut dem. Då var klockan redan ett och jag gav dem hö ute och även innanför den automatiska grinden så att de får en omgång hö till så tar jag in dem lite senare ikväll.

Jag mockade boxarna och sedan gick jag och Selma ut och sladdade paddocken. Hon var så nöjd med att åka traktor den tokiga hunden:).

Nu håller jag på att ladda upp min film från dagens ridpass så snart kommer den upp här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar