Sidor

fredag 1 mars 2019

Ny bil, nya skor, fin häst

Vilken fredag! Strålande solsken, bra dag på jobbet och sedan upphämtning av min nya personalbil!

Jag har därmed gått in i elbilseran. Och det känns RIKTIGT bra! Att köra en bil som inte släpper ut någonting! Att slippa tanka diesel eller bensin och se tusenlapparna flyga förbi. Att bara sätta sladden i eluttaget gör ju att det känns som om man inte tankar.

Det gör ju ingenting att den dessutom är så fin! Jag älskar verkligen färgen och modellen. Och den är väldigt fin att köra. Den har all teknik som behövs och kanske inte behövs. Och ja, jag kommer nog att trivas dessa tre år med den som jag har framför mig!

Snygg-bil
Jag lämnade tillbaka min Volvo till Bildepån igår (de var ju måttligt intresserade...) och sedan gick jag bort till Ärlebo och fick låna deras demo-elbil som jag lånade senast. Jag måste ju hämta den nya bilen i början av månaden eftersom jag ändå får betala hela månaden.

Så jag utmanade lånebilen, lät den stå ute utan laddning. Det var frost i morse så då fick jag testa hur lång tid det tog innan den blev varm och det gick ju snabbt. Rattvärme är ju så gött! Sedan valde jag att inte ladda den när jag var på jobbet trots att det fanns laddplatser över (för en gångs skull).

Och när jag körde tillbaka till Ärlebo idag så var det mer än hälften av batteriet kvar. Egentligen har jag ju inte kört några längre sträckor, men jag har ju tidigare trott att man behöver ladda en elbil typ hela tiden.

Jag fick en genomgång av alla funktioner på min nya fina bil och sedan kunde jag köra hemåt. Skön känsla!

På vägen hem var jag förbi Ica och handlade lite och hämtade ett paket; mina nya löpardojor!

Snyggdojjor!
Jag tyckte egentligen inte att jag har haft mina gamla löparskor så länge, men när jag tittade under dem såg jag att de var helt blankslitna i sulorna. Och de känns rätt stumma att springa med. Så det får bli en löprunda i helgen för att testa. Alltid skönt att springa med nya skor!

När jag kom hem fixade jag lite med bilen och ställde in den sedan hämtade jag in hästarna och red en kort runda på Bosse.

Han var superpigg idag och lite småfjantig till en början. Gick och tittade och fnös åt saker som han normalt sett inte bryr sig om. Men han fick springa av sig lite och när vi skrittade hem sträckte han på halsen och slappnade av ordentligt.

Ridtur strax innan solen gick ner
Paddocken har torkat upp bättre nu och imorgon planerar jag ett pass där med lite hinder och så ska jag försöka filma lite. Ska bli kul att se hur han har utvecklat sig över vintern sedan jag filmade senast.

Efter ridturen tog jag en dusch och sedan åt vi en härligt god Entrecôte som fint avslut på arbetsveckan. Nu blir det lite slötittande på Youtube innan mina ögon faller ihop i vanlig ordning, det är ju fredag och jag har gått upp kl fem de fem senaste dagarna... Då är man inte stark framåt niosnåret...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar