Sidor

tisdag 19 mars 2019

Sol, måne och häst

Äntligen har vädret blivit bättre och idag har vi fått njuta av sol! Fast temperaturen har varit rätt blygsam, men jag är mest nöjd över att det inte regnar och blåser storm.

Förra veckan hade inte bara vädret en svacka, även jag var rätt energilåg och fick faktiskt huvudvärk en kväll, något jag inte har haft sedan jag ändrade kost. Men varje kväll när jag kom hem från jobbet regnade det och blåste och lusten att ge sig ut med hästar eller hundar infann sig inte. Istället blev det mer soffläge än på väldigt länge och det är inget som jag trivs särskilt bra med.

På fredagen fick jag till en ridtur på en överpigg Bosse, men i lördags var jag återigen energilåg och i söndags var det trist väder igen.

Men igår var det uppehåll och när jag kom ut med hundarna hade det slutat blåsa också så det var riktigt härligt och när jag kom tillbaka strax innan kl sju var det fortfarande ledljus ute. Underbart!

Idag har det varit klarblå himmel, lite kalla vindar på jobbet, men lugnare när jag kom hem. Jag tänkte skynda mig ut i stallet, men klockan hann bli kvart i sex innan jag kom upp på Bosses rygg. Men vad gjorde det, solen var ju fortfarande uppe.

Solig ridtur
Idag hände faktiskt något helt otroligt, när jag skulle kratsa bakhovarna så lyfte han båda hovarna helt normalt! Vänsterbenet brukar han dra upp och stå och spänna helt hysteriskt och högerbenet ska han alltid så och veva med. Men idag lyckades han alltså för första gången i sitt snart 13-åriga liv lyfta bakbenen som en normal häst!

Vi traskade bort mot grushålan. Bosse var pigg idag också, men lite mer stabil än i fredags. Han busade lite grann vid något tillfälle, men var ändå rätt snäll. Även månen tittade fram medan vi var ute. Fullmåne nu.

Månen lyser på oss samtidigt som solen
När jag kom tillbaka fick Bosse gå in i sin box och käka lite hö medan jag tog ut Pelle och borstade av honom all lera och drog bort en massa päls. Som han fäller! Jag skrapar massor av päls, men det syns inte alls, han har lika mycket päls kvar ändå.

Lurvhästen

Pälsbeklätt stallgolv
Han gillade i alla fall att bli borstad och stod och njöt. Så trevligt att ha en gosig häst, det kan man ju inte säga om Bosse alltid...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar