Sidor

torsdag 21 mars 2019

Ridbanan

Ännu en dag med uppehåll. Härligt! Denna vecka blir en bra vecka för mig! Framför allt en aktiv vecka och det är skönt!

Efter jobbet gick jag ut och hämtade in hästarna för att rida Bosse. Idag kunde jag äntligen rida i paddocken igen. Den har ju stått under vatten när det har regnat så mycket.

Det är fortfarande en del lera i hagen, men jag valde att borsta av Bosses hovar istället för att spola av dem. Det funkar rätt bra ändå tycker jag.

Det var rätt behagligt ute, runt åtta plusgrader när jag kom hem. Svårt att veta hur jag ska klä mig. Men jag uteslöt i alla fall värmesulorna och de behövdes definitivt inte. Kanske var det onödigt med långkallingar under de fodrade ridbyxorna också. Mössan under hjälmen fick jag ta av mig och rumpvärmaren kändes lite väl varm.

Bosse var pigg och framåt från början och skrittade på bra när vi skrittade fram. Jag red mycket i skritt, volter och serpentiner, halter, sidoförflyttningar. Han var rätt fin ändå trots att det har varit lite ridbaneträning den senaste tiden.

I traven var han lite seg till en början, men efter ett tag blev han fin. Det gick bra att sitta ner i traven han släppte ner mig fint på ryggen efter ett tag.

Galoppen fattade han med en gång, men han hade inte riktigt ärlig bjudning och bröt av innan jag bad om det. Dessutom tjurade han till lite, men jag fick jobba en hel del och driva rätt ordentligt, men till sist blev han bättre och galopperade på bra. Jag lät honom jobba en del i förvänd galopp också för att stärka upp framför allt högergaloppen. Det är stor skillnad på galopperna nu. I vänster galopp är han så mjuk och fin och rör sig otroligt balanserat medan högergaloppen är betydligt mer yvig. Men tänk vilken skillnad mot i somras då han knappt ville fatta galopp ens...

Härligt att det går framåt! Vi galopperade också över de tre bommarna med ett galoppsprång emellan och det gör han rätt bra nu. Snart dags att höja upp de där bommarna till hinder:).

Fina Bosse

Dagens runda


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar