Sidor

tisdag 25 september 2012

Vem har tjuvridit min häst????

Ja, det kan man verkligen undra! Jag tog in hästarna idag för lite ridning av Herr Bus. Precis när jag kom ut började det regna lite smått, men det hindrade inte mig, jag har ju inhandlat en regnrock!

Eftersom hästarna var längst upp i Hästabacken gick jag bara över stubbåkern och hämtade ut dem genom det grindhålet som vi har där. Det tyckte Pelle var MYCKET upprörande! Hans Matte kan ju bara inte komma där och gå en annan väg från hagen! Han gjorde allt för att vigla upp Bosse, som behöll sitt vanliga lugn och vi tog oss helskinnade hem till stallet.

Jag gjorde i ordning Bosse som var lite krånglig  på gången. Skulle backa och skrapa med framhoven. Men när jag borstat klart honom, fått på benskydden och började sadla honom var han hur lugn som helst och stod nästan och sov.

Laddade för ridtur i regn!
Vi gick ut i paddocken även idag. Jag har ju inte ridit honom sedan i onsdags, så jag förväntade mig inte några större framgångar. Men så fort jag kom upp på honom kände jag att något var annorlunda. Han lydde minsta viktförändring från min sida. Han var mjuk som smör i munnen. Han tog sidförande skänkel som vilken välutbildad häst som helst. Helt otroligt! Hur kan denna häst vara så underbar att rida när han aldrig blir riden??? Har någon tjuvridit och utbildat honom??? Eller är det bara så att han är så fantastiskt ridbar???

Jag tror på det sista alternativet. Han är en otroligt ridbar häst. Jag har aldrig ägt eller ens ridit någon häst som är så ridbar och visste inte riktigt vad det innebar innan jag fick den här hästen!

Även i galoppen var han hur fin som helst. Han balanserade sig själv, inget häng i tyglarna och han gjorde sådana perfekta avslutningar där han inte drog ner huvudet, utan saktade av som man ska göra, helt i balans. Otroligt!

Det är så kul att ha en sådan här häst. Man vill ju aldrig hoppa ner från den hästryggen! Men vi avslutade med en liten skritt-tur i regnet och även det gick superbra!

Regnrocken var riktigt bra. Eftersom den är så lång kan man pilla in den vid knäna så att man håller låren torra och varma. Dessutom sträcker den ut sig över baken på hästen (vilket Pelle förmodligen inte kommer att uppskatta, farligt!). Väldigt bra köp! Köpt på Gekås för 399:-. Finns även på Hööks, men då kostar den drygt 900:-...

Lekt med kameran har jag också gjort ikväll, det blev lite fina bilder på min fina häst! Pelle var inte intresserad av att vara fotomodell...
Bästaste hästen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar