Sidor

lördag 29 september 2012

Ihopsläpp av knasiga hästar!

Jag och Bosse gav oss ut i regnet för att möta upp vår nya hyresgäst och hennes ponny. Jag är väldigt glad över att jag köpte den där regnrocken på Gekås, för den behövdes verkligen idag!

Bosse var pigg till en början och fick trava nästan hela banvallen. Därefter försökte han trava och takta, men lugnade ner sig efter ett tag. Till sist mötte vi ponnyn och hennes ägare och då blev Bosse jättelugn. Han skrittade så långsamt han bara kunde för att de inte skulle komma på efterkälken. Ponnyn gick och smågnäggade hela tiden och undrade nog vart hon var på väg.

När vi kom hem till gården och hoppade av fick hästarna hälsa på varandra. Bosse tyckte det var jättespännande, ponnyn undrade vad det var för ett monster som sniffade på henne och hon skrek och hytte med bakbenen.

Vi släppte in dem i stallet, ponnyn fick stå bredvid Bosses box, eftersom jag har lite grejer kvar att fixa i den bredvid Pelle. Bosse blev hingst och ponnyn brunstade. Knäppgökar! Bosse sniffade och flemmade, såg jättedum ut:).

Jag tyckte att ponnyn verkade kunna försvara sig rätt bra, så jag beslutade mig för att släppa ut dem i hagen. Ponnyn fick gå ut först och sedan Bosse och Pelle som var mycket upprörda över att de fick vänta på att gå ut. Full fart ut i hagen. Bosse sniffade, ponnyn sparkade på den närgångne Bossen och Pelle var livrädd. En jättefarlig ponny hade intagit hans hage! Han trumpetade och sprang runt med svansen upp på ryggen.

De lugnade sig ganska snabbt och Pelle och Bosse höll sig mest för sig själva och gick fram o kollade in ponnyn emellanåt.

Det var skönt att det gick så bra! Imorgon släpper vi ut dem i den stora hagen, så att de har mycket mark att röra sig på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar