Sidor

söndag 23 september 2012

Fina stallfönster!

Stallfönstren före
Jag började på semestern med att göra iordning stallfönstren som finns i boxarna. Rutorna var vita och omöjliga att se igenom, såväl som omöjliga att göra rena. Karmarna av gjutjärn var rostiga och fula.

Jag valde att använda Polykarbonat för att slippa behöva montera fula galler framför de vackra fönstren. Polykarbonat är en tålig plastskiva som ser ut precis som glas, men hästarna kan inte ta sönder dem med mulen då de är mycket mer hållbara än glas. Skulle de mot förmodan lyckas ta sönder en ruta så blir det inga vassa kanter som de kan skada sig på, utan istället kommer antagligen hela rutan att trilla ut.

Jag hittade detta materialet via en tråd i bukefalos forum där en person berättade om att de hade använt Polykarbonat i sina stallfönster. Jag googlade lite och hittade stocksundet.se, kontaktade dem, fick svar med en gång och leverans väldigt omgående (rekommenderas!). Jag fick alla rutor tillskurna utom de som sitter överst i bågarna, men de gick att såga till själv med en sticksåg.

Jag knackade ut alla de gamla glasrutorna och tog bort allt gammalt, hårt fönsterkitt. Det var ett jäkla jobb! Jag borstade karmarna med stålborste och tog ner alla överfönster (som satt rätt löst). Sedan målade jag karmarna med rostskyddsfärg.
Därefter målade jag dem med svart lackfärg två gånger.
















Efter målandet hände det inte så mycket förrän förra helgen, då Älsklingen började kitta fast rutorna. Han har jobbat stenhårt med detta i helgen och nu börjar det bli klart! Jag är riktigt nöjd med resultatet! Blev fantastiskt fint!

Världens snyggaste stallfönster!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar