Sidor

söndag 23 september 2012

Måla måla måla!

Igår fick vi äntligen flyttat de 8 OSB-skivor som blev över när vi byggde sadelkammaren så att jag kan måla täckesdelen som inte är klar än. Så idag ska jag ut och ta bort lite grejer, göra rent och sedan börja måla taket. Det blir det sista taket jag målar för lång tid framöver!

Även fönstren börjar gå framåt nu igen. Vi köpte ny fogmassa igår så Älsklingen gjorde klart tre av fyra överfönster. Så himla glad att han gör det åt mig! Vet inte hur jag skulle hunnit med det annars!

Vi var även iväg en sväng och tittade på lite traktorer igår. Vi är ju på jakt efter en 4-hjulsdriven sak med lastare så att vi kan få undan snö från gårdsplan (har hört att kommande vinter ska bli ÄNNU värre än de tre föregående pga lite is på Arktis), flytta på balar, köra ut grus osv. Vi hittade en som var på utlåning så om två veckor kan vi förhoppningsvis åka och titta på den. Hoppas och tror att den kan bli bra för oss!

Jag fick igång trimmern igår och trimmade gräs runt husen och i "gången" mot vinterhagen där gräset var meterhögt. Det var även en massa nässlor och hallonbuskar som var i vägen. Det börjar ju ändå lida mot inomhussäsong för hästarna och vinterhage, så det känns bra att ha fått fixat det nu. Men sålänge här finns bete går de ute. Hoppas bara att det inte blir alltför mycket mer regn nu. Men de klarar sig bra ändå där upp i Hästabacken, det är ju såpass högt beläget att vattnet rinner av och så har de ju den fina, täta skogsdungen som de står och kurar i när de tycker att det regnar för mycket.

Första arbetet idag blir att köra in lite ved och elda i pannan. Just nu är här bara 17 grader inne och det är ALLDELES för kallt! Man ska inte behöva frysa när man är inomhus!

1 kommentar: