Sidor

fredag 28 september 2012

Pelle den snälle!


Idag slutade jag jobbet tidigt och åkte in till Varberg för att shoppa lite och möta upp en kompis och köpa present till en gemensam vän. Jag köpte en jättego Vinter-parkas från Didriksson på Team Sportia och sedan tog jag en liten sväng i diverse butiker och kollade lite. Kom hem med ögonskugga, parfym och nagelack.

Vännen och jag gick igenom många butiker innan vi hittade den perfekta presenten. Vi hittade mest jättefina porslinshästar, men det var inte det vi var ute efter:).

När vi till sist var klara, körde jag vidare till Årnäs köttbutik för att köpa grillkött. Tyvärr tyckte de inte att det var grillsäsong längre (det är ALLTID grillsäsong enligt mig) så de hade inga färdigmarinerade, men jag köpte lite kotletter och karré och marinerade själv istället.

Jag hann även med en sväng om Woody för att köpa den sista fogmassan till stallfönstren och en snabb visit i lokala ICA-butiken.

Idag sken faktiskt solen och det var riktigt varmt och skönt ute! Det känns som om det var länge sedan man såg solen!

När jag kom hem tyckte jag att det var dags att rasta Pelle lite. Först hade jag tänkt att tömköra honom, men jag var så ridsugen att jag slängde på sadeln istället. Det var rätt beslut, han var så himla trevlig att rida idag! Jag var riktigt förvånad! Inget konstrande om "farliga" saker som inte finns, utan han var helt super-cool!

Jag jobbade mycket med att få honom att gå framåt istället för att hålla på så mycket med tyglarna. Han bjuder inte så mycket framåt i paddocken, utan han fuskar gärna. Men det var mycket övergångar. Han gjorde superfina galoppfattningar både från skritt och trav. Galoppen var jättefin! Kort och lugn.

Vi hoppade över en liten cavalletti på volt och när jag fipplade så att han kom för nära tackade han genom att dra en massa bocksprång efter, väldigt snälla bocksprång dock, inget som fick mig ur balans.

Det var så himla kul att rida honom! Kunde inte låta bli att göra lite galoppombyten, vilket också gick jättebra, förutom att han visste vad som var gå gång och laddade hela diagonalen:). Men bytte gjorde han jättefint!

Jag var mycket nöjd med honom idag! Så kul! En annan som var nöjd var Herr Bus som gjorde en bocksprångsrunda i hagen när jag släppte dem!

Imorgon blir en spännande dag! Då ska nämligen Herr Bus och jag rida iväg och möta vår nya hyresgäst! Ska bli riktigt kul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar