Sidor

onsdag 19 september 2012

Ridtur i storm på cool häst!

Även idag blev det motion av häst. Endast en den här gången. Han som inte är så lättskrämd. Han som inte bryr sig om att det blåser storm. Han som inte bryr sig om att korna i grannhagen hämtas med buller och bång. Han heter Garboso, kallas Bosse, Herr Bus, Herr Sur mm.

Idag slapp jag iaf gå ända upp till bortersta hörnet av hagen för att hämta mina hästar. De stod där och bevakade lastningen av korna, men kom faktiskt och mötte mig halvvägs. De var förhållandevis lugna, trots blåsandet. Pelle försökte stressa upp oss, men lyckades inte.

Jag gjorde iordning Bosse, och han var ovanligt snäll. Han skrapade inte med hovarna i backen när jag borstade honom och han försökte inte bita mig. Jag tror inte att jag såg öronen bakåtstrukna en enda gång, faktiskt. Det har nog aldrig hänt förut...

Jag jobbade honom i paddocken idag. Skönt att vara uppe på hästryggen igen! Jag började med övergångar, skritt-halt-skritt och volter. Volterna är lite svåra åt höger. Där vill han gå emot vänsterskänkel och dra sig åt vänster, så det blev många volter åt det hållet.

Sedan var det travjobb, vilket gick jättebra. Han var hur fin som helst! Lite samma jobb där med övergångar och volter. Jag jobbade även lite med sidvärtsrörelser, vilket går jättebra åt vänster och mindre bra åt höger, men det blev bättre och bättre.

Vi gjorde även lite galoppfattningar. De gick ganska bra. Det var lite svårt att hålla galoppen, men han jobbade på bra även där.

Hela passet kändes mycket bra, trots att det blåste ganska mycket var han helt fokuserad på mig. När det brötade till borta hos korna, hoppade jag till i sadeln, medans Bosse inte lyfte på ögonbrynen ens. Så gött med en sådan cool häst!

Jag tycker mig märka att hans temperament har börjat stabiliseras till det bättre nu. Inte lika mycket krångel och sura miner. Visst är han sitt vanliga, sura jag när han står i boxen, men annars är han faktiskt hur trevlig som helst. Han kan nog bli riktigt bra för mig, den där hästen...

Bästa Bosse när han tävlade!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar