Sidor

söndag 9 september 2012

Långpass i duggregn

Efter att ha varit extremt trött och känt mig lite allmänt dålig de senaste dagarna vaknade jag idag och kände mig utvilad. Jag tänkte att en rejäl löprunda kunde få mig att må lite bättre och bli lite piggare framöver.

Jag tog en runda som Älsklingen och jag cyklade i början på sommaren. Det jag mindes mest av den rundan var alla jobbiga uppförsbackar. Men jag kollade lite på banprofilen och insåg att halva sträckan hemåt faktiskt lutade mest nedåt, så jag tyckte det kunde bli en bra runda.

Till en början gick det lätt och efter ca tre km började uppförsbackarna. Det gick upp, mera upp och ännu mera upp. Men jag visste ju att det snart skulle gå nedför så jag kämpade på uppför och sprang faktiskt upp för alla backar, även om det inte gick särskilt snabbt.

All uppförslöpning ledde till en liten sträckning i vänster ljumske, som kändes av en del på slutet, men det gick ändå bra att springa med det. 13,77 km fick jag ihop och jag var ute i 1:34:33. Det regnade nästan hela vägen, sådär lagom mycket duggregn så att man blir helt dränkt. Fast det är skönt när svetten sköljs av med en gång sådär.

Det kändes bra att springa igen och kommande vecka ska jag igång med den vanliga träningen igen. Det kommer att bli ett intervallpass (korta intervaller den här gången, 200m, kanske), ett distanspass och så ett långpass nästa helg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar