Sidor

måndag 10 september 2012

Åsk-helvete!!!!

Idag kom det en väldigt plötslig åska farandes och så lyckades det slå här hos oss. Älsklingen hade hört att det hade slagit ut en massa grejer i grushålan så jag väntade mig att all elektronik skulle vara utslagen.

Som tur var så var inte allt utslaget. Men här finns ingen spis, ingen ugn, ingen router (tur att man har en mobilpinne så man inte blir helt cut off från "verkligheten"), ingen ström i något uttag på nedervåningen som inte är omdraget med ny el. Det finns inte heller någon ström i källaren, vilket betyder att hydrofor-pumpen inte fungerar, vilket betyder att vi inte har något vatten. HELVETE!!!!

Något positivt i allt elände är att frysen som finns i källaren fungerar och att kyl och frys här upp också fungerar. Annars hade det varit för jävligt. Men, det känns inte särskilt kul som det är nu heller. Hoppas verkligen att elektrikern kan komma snabbt och att det inte är så att jag behöver köpa ny spis och ugn!!!

Det märkliga är att det under de 20 år jag bodde hemma inte en enda gång slog i huset när det åskade, utan det var väldigt sällan åskan kom särskilt nära öht. Nu har det varit väldigt nära och slagit två gånger den här sommaren.

Just nu funderar jag på hur jag ska överleva utan frukost imorgon?? Ingen gröt och inga ägg! Får äta frukost på jobbet istället...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar